Μεσολόγγι: Θλίψη για τον θάνατο του παλαίμαχου της Α.Ε.Κ. και της Α.Ε.Μ. Θανάση Γκούβα

Γκουβας θΑΝΑΣΗΣ 600x668

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, ο Θανάσης Γκούβας, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούταν από άνοια.

Ίσως από τους κορυφαίους αθλητές της περιοχής τόσο στον στίβο όσο και στο ποδόσφαιρο που τον “κέρδισε”.

zenith

Μάλιστα πριν τον “κερδίσει” η ¨στρογγυλή θεά” είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλητής εφήβων στο άλμα εις μήκος.

Σε ηλικία 22 ετών πήρε μεταγραφή από την Α.Ε. Μεσολογγίου στην Α.Ε.Κ. και μετά “μετακόμισε” στην Αμερική και στον Ολυμπιακό Σικάγο όπου και αγωνίστηκε για τρία χρόνια, πριν εγκαταλείψει την ενεργό αθλητική δράση και επιστρέψει στην Ελλάδα το 1967. Ακολούθως εργάστηκε στη ΔΕΗ.
Γκουβας ΑΕΚ

Σε αγώνα παλαίμαχων της ΑΕΚ στο Μεσολόγγι

Μετά τη συνταξιοδότησή του είχε ενεργή συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα αλλά και στα κοινά του Μεσολογγίου και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2006-2006.

Μάλιστα με τον δικό του τρόπο εργάστηκε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή και κατάφερε να αναδείξει ταλέντα που αγωνίστηκαν με επιτυχία ακόμη και σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Θανάσης Γκούβας ήταν κάτι παραπάνω από αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου αλλά και στις αθλητικές οικογένειες της Α.Ε.Μ και της Α.Ε.Κ.. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΕΚ LIVE ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΥΒΑ Ο Ν. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ).

Στη σύζυγό του Πέρσα, τα παιδιά του Παύλο και Δημήτρη και στα εγγόνια του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.
Καλό ταξίδι Θανάση
Αλησμόνητος!

messolonghinews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith