Μεσολόγγι: Πιάστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά που χθες το απόγευμα έσπασαν το τζάμι ενός αυτοκινήτου

97b85e3e02d3bcb97472e59446306c44 xl

Πιάστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά που χθες το απόγευμα έσπασαν το τζάμι ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα προκειμένου να κλέψουν αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος.

Πρόκειται για 14χρονους που έδρασαν αστραπιαία και προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και η αστυνομία χρειάστηκε λίγα λεπτά για να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αλλά επειδή πρόκειται για ανήλικους αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνεχίσουν την δράση τους.

Παράλληλα η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε δυο ακόμη Ρομά, ενήλικες αυτή την φορά, που είχαν διαρρήξει δυο αποθήκες, από τις οποίες αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία μεγάλης αξίας. Η αστυνομία τους εντόπισε άμεσα και μάλιστα την ώρα που τα μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους, το οποίο βέβαια κατασχέθηκε. Και οι συγκεκριμένοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την τακτική δικάσιμο που θα γίνει τον Γενάρη του 2023. Ο καθένας βέβαια καταλαβαίνει ότι από την στιγμή που είναι ελεύθεροι το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσουν την δράση τους.

Αυτό δείχνει ότι η αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της, όμως ο νόμος είναι αρκετά ελαστικός, οπότε το να αφεθούν ελεύθεροι αποτελεί μονόδρομο…

aixmi-news.gr

zenith