Με βαριές κατηγορίες παραπέμπεται ο Ανδρέας Πάτσης

patsis1.jpg

Την παραπομπή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση στην τακτική Δικαιοσύνη, με βαρύτατες κατηγορίες, αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ανοίγοντας πλέον και ζήτημα έκπτωσής του από το βουλευτικό αξίωμα.

του Γιώργου Λυκουρέντζου
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εισήγηση: Από τα ευρήματα του ελέγχου μας επί των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων έως τα στοιχεία που κατατέθηκαν με την ΔΠΚ 2021 (χρήση 2020), αλλά και σε συνδυασμό με τις καταγγελίες και τα όσα έχουν αναγραφεί στον Ημερήσιο Τύπο, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:

– Διαπιστώθηκαν ανακρίβειες, ως ανωτέρω, στα δηλωθέντα ακίνητα, στα εισοδήματα της νυν συζύγου του υπόχρεου και στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

– Διαπιστώθηκε έλλειψη παραστατικού στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

– Δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση συνολικής περιουσίας.

– Διαπιστώθηκε αύξηση των εισοδημάτων στην ΔΠΚ 2021 (Χρήση 2020) από μερίσματα και τόκους τα οποία προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

– Διαπιστώθηκε η συμμετοχή του υπόχρεου σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κατά παράβαση του άρθρου 8 ν.3213/2003.

– Διαπιστώθηκε συμμετοχή της νυν συζύγου του υπόχρεου σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 2019, ήτοι πριν από την ημερομηνία τέλεσης γάμου με τον υπόχρεο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο έλεγχος προτείνει να αρθούν όλα τα απόρρητα προκειμένου να διερευνηθεί η εν γένει δραστηριότητα του υπόχρεου και κυρίως η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας ή προμήθειας αγαθών ή υπηρεσιών με το Ελληνικό Δημόσιο, των οποίων ο έλεγχος, επί του παρόντος, είναι ανέφικτος χωρίς την άρση των απορρήτων.»

real.gr

zenith