Με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, είχαν συνάντηση οι πρόεδροι των σωματείων εστίασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

nektarios farmakis9 small

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Φαρμάκη, είχαν συνάντηση οι πρόεδροι των σωματείων εστίασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Ναστούλης Κωνσταντίνος, πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Αγρινίου, Γιατράς Τάσος, πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ, Νιπεργιάλης Βασίλης, πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Ήλιδας και ο Νίκος Τζαμαλής, πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Πύργου, « Ο Διόνυσος».
Η σύσταση ενός άτυπου φορέα εστίασης σε περιφερειακό επίπεδο, έρχεται να επιβεβαιώσει την διάθεση συνέργειας, εξωστρέφειας και ουσιαστικών δράσεων από κοινού.
Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, υπάρχουν αξιόλογα εργαλεία, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν από τους διάφορους φορείς και μέσω αυτών θα επιτευχθεί η καλύτερη προβολή της περιοχής.
Όπως επισημάνθηκε, η αρχή της τουριστικής ανάπτυξης θα έρθει πρωτίστως μέσω του εσωτερικού τουρισμού, για την επίτευξη του οποίου απαιτείται η σύμπραξη των νομών και των φορέων της Περιφέρειας. Η στήριξη της εσωτερικής αγοράς είναι το πρώτο στάδιο της ευρύτερης ανάπτυξης και εξωστρέφειας ενός τόπου και αποφέρει άμεσα και εμφανή αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την πρώτη κοινή δράση του άτυπου φορέα σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ναστούλης Κωνσταντίνος
Γιατράς Τάσος
Νιπεργιάλης Βασίλης
Τζαμαλής Νίκοςgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith