Με την DBS 770 Ultimate κλείνει ο κύκλος του κλασικού V12 της Aston Martin (video)

aston martin dbs 770 ultimate 1

Οι πολυκύλινδροι κινητήρες μεγάλου κυβισμού είναι πλέον σαν τους δεινόσαυρους σε φάση εξαφάνισης. Οι παραδοσιακές τους εκδόσεις, είτε με είτε χωρίς υπερπλήρωση, απλά κόβονται, ενώ οι εξηλεκτρισμένες εκδοχές τους γίνονται όλο και λιγότερες.

Ο V12 των 5.200 της Aston Martin φυσικά και δεν αποτελεί την εξαίρεση και έτσι στη συλλεκτική DBS 770 Ultimate θα κάνει την τελευταία του εμφάνιση στην κλασική του μορφή.

Έγκαιρα για το ιωβηλαίο των 110 χρόνων της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας αλλά και για τα 75 χρόνια από την εμφάνιση των αρχικών DB.


H πολύ όμορφη DBS 770 Ultimate θα κατασκευαστεί συνολικά 499 φορές, 300 ως κουπέ και 199 ως ρόουντστερ. Σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις ξεχωρίζει από κάποιες λεπτομέρειες που βελτιώνουν την αεροδυναμική και από κάποια στοιχεία που είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

Aston Martin DBS 770 Ultimate
Στο εσωτερικό τα πάντα είναι καλυμμένα από αλκαντάρα και διάτρητο δέρμα, ενώ στην κονσόλα υπάρχει το ταμπελάκι που πιστοποιεί τον αριθμό παραγωγής κάθε αυτοκινήτου.

Ο V12 έχει φτάσει για την περίσταση του 770 ίππους που φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Η τελική ταχύτητα της Aston Martin DBS 770 Ultimate φτάνει τα 340 χλμ./ ώρα, ενώ η τιμή της ξεκινά από τις 314.000 ευρώ για την κουπέ και από τις 383.000 για την κάμπριο. Φυσικά μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με επιλογές εξατομίκευσης ενώ όλες όσες θα κατασκευαστούν έχουν προπωληθεί.

cnn.gr

zenith