Με λαμπρότητα η τελετή Αγιασμού των υδάτων στα Αμπάρια Παναιτωλίου

amparia1

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκαν σήμερα στο Παναιτώλιο τα Θεοφάνεια του Κυρίου και Σωτήρος Ιησού Χριστού.

Στις 11.30 το πρωί, στα Αμπάρια της λίμνης Τριχωνίδας έγινε η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού.

Φέτος επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια, γεγονός που δεν εμπόδισε εκατοντάδες πολίτες να κατακλύσουν τον δρόμο στην ακτογραμμή γύρω αλλά και πάνω από την προβλήτα της λίμνης και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
amparia
Σήμερα βούτηξαν συνολικά έξι κολυμβητές στα νερά της λίμνης για να βγάλουν τον Τίμιο Σταυρό στη στεριά.

Ο πρώτος που έπιασε τον Ιερό Σταυρό μέσα στο νερό συνοδευόμενος και από τους υπόλοιπους, τον παρέδωσε λίγο μετά στον πάτερ Χριστόφορο Γιολδάση. Ο ιερέας αφού τους ευλόγησε, κρέμασε στο λαιμό τους από έναν σταυρό συμβολικά, ενώ έδωσε σε όλους συγχαρητήρια και πολλές ευχές.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέας Γκορόγιας χάρισε στον πρώτο άνδρα που έπιασε τον Ιερό Σταυρό μία αθλητική ζακέτα προσφορά του καταστήματος Focus.

Το παρών στην τελετή, μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Χριστόφορος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέας Γκορόγιας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Νικόλαος Γκρίζης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γρηγόριος Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Παναιτωλίου Βασίλειος Τσέλιος.
322514524 555048913307870 3884015309895891976 n

amparia2

amparia3

panaitolionews.blogspot.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith