Με επιτυχία οι πρώτες παραστάσεις από το 1ο και 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

4ο ΔΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (1)

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις της βραβευμένης δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που υλοποιεί για 12η χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλέ”, σε συνδιοργανώσει του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Την Κυριακή 05 Μαρτίου, υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις με τα έργα «Η μεγάλη απόδραση» των αδελφών Fam από το 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ’ και «Το χρυσό κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου από το 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Ε2’.
Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 4ου Δ.Σ. Ναυπάκτου, Τσολοδήμου Ουρανία δασκάλα της Δ’ τάξης και στη θεατρολόγο ΑλεξανδροπούλουΜαρία, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δ.Σ. Ναυπάκτου, Παλιού Κατερίνα δασκάλα της Ε2’ τάξης και στον θεατρολόγο του σχολείου Θανασούλα Ανδρέα, που στήριξαν και παρότρυναν τους μαθητές τους να εκφραστούν δημιουργικά.

Οι θεατές χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μικρών ηθοποιών, που μέσα από το θέατρο πέρασαν τα δικά τους μηνύματα για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της θέλησης, την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση!

Τη σημασία του ΟΙΚΟθέατρουτόνισαν στον χαιρετισμό τους η Δντρια του 4ου ΔΣ ΚιάφηΌλγα και η Υποδντρια του 1ου ΔΣ Πολυδώρου Βάσω, ενώ η δράση είναι αφιερωμένηστη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Χορηγοί και υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυροLURPAK της εταιρίας Arlα, τα υγρά μαντηλάκια WetHankies της εταιρίας ΜΕΓΑ, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ , η αλυσίδακαταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣκαι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια αισθητικής ΚυπαρίσσηΒάσω καθώς και της φοιτήτριες του ΙΕΚ & ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, οι οποίες εθελοντικά έκαναν το μακιγιάζ των μικρών μαθητών, την ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους Εθελοντές του «Πράσινο Μπλε»

Οι επόμενες δύο θεατρικές παραστάσεις θα υλοποιηθούν τη Κυριακή 12 Μαρτίου στις 18:00 με τις παραστάσεις «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» της Μαρίας Αργυρίου, από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ’ και «Τα απορρίμματα απορούν» διασκευή από το 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Ε1’.

zenith