Μαξίμου: Πολιτικά απρεπής ο Σούνακ – Ακύρωσε τελευταία στιγμή την συνάντηση με Μητσοτάκη

mitsotakis intime.jpg (1)

Μείζον διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας η ακύρωση την τελευταία στιγμή της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του. Ρίσι Σούνακ.

Η συνάντηση ήταν να γίνει αυριο Τρίτη στις 12.45 ώρα Βρετανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την ακύρωση την ώρα που βρισκόταν σε εκδήλωση για τον Γιώργο Σεφέρη.

Λίγη ώρα νωρίτερα εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, και αποκτήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής. Ο νόμος του Βρετανικού Μουσείου απαγορεύει την αφαίρεση αντικειμένων από τη συλλογή του μουσείου. Δεν σχεδιάζουμε να αλλάξουμε το νόμο».

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για φάουλ και πολιτική απρέπεια και τόνιζαν ότι τα όσα είπε στο BBC ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ακούγονται για πρώτη φορά είναι πάγιες ελληνικές θέσεις και πως άλλωστε δεν διαπραγματευόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση αλλά με το βρετανικό μουσείο.

Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού
“Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων”.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith