Μαθητές από σχολείο της Ιταλικής πόλης Cerignolaυ ποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος

img 2965

Μαθητές από σχολείο της Ιταλικής πόλης Cerignolaυποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus

Ο Κώστας Λύρος υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τους Ιταλούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, που στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus, φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στον τόπο μας. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου που συνεργάζεται με το αντίστοιχο σχολείο της Ιταλίας.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, καλωσόρισε, στην γλώσσα τους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην Ιερά Πόλη και τους ευχήθηκε να έχουν μια ευχάριστη διαμονή. Οι Ιταλοί μαθητέςαπό την Cerignola της ιταλικής επαρχίας Φότζιαδήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και ότι θα επιστρέψουν στη χώρα τους με γεμάτες τις αποσκευές τους, εμπειρίες, γνώσεις και βεβαίως την υπέροχη φιλοξενία των Μεσολογγιτών.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ανταλλαγήδώρωνκαι ευχών κατά την οποίαεπισημάνθηκε η αδιάκοπη και στενή σχέση των δυο λαών, η διαχρονική επαφή και αλληλεπίδραση μεταξύ της περιοχής μας και της γείτονος χώρας, ενώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε δικές του μνήμες από το διάστημα που διέμενε στην Ιταλία λόγω σπουδών.
img 2955googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith