Μάνδρα: Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο 14χρονος

mandra 14xronos

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή ασκήθηκε στον 14χρονο ενώ για ατύχημα κάνει λόγο και ο δικηγόρος του.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 14χρονος που δολοφόνησε καταλάθος τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα.

Ο δικηγόρος του, κ.Ιωάννης Βέρρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι δεν πυροβόλησε ο 14χρονος για να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο κ. Βέρρας και έκανε λόγο για ευαίσθητη υπόθεση λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα. Παράλληλα τόνισε πως αν κριθει ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει. «Μόνο νομοθετικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για τραύμα στον αυχένα, ενώ-σύμφωνα με πληροφορίες- η απόσταση και κυρίως η πορεία του βλήματος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύτηκε, συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…», κατέθεσε ο 14χρονος.

Στο πλευρό του 14χρονου βρέθηκαν τρία από τα αδέλφια του. Ο ανακριτής παρέπεμψε την υπόθεση στην ανακρίτρια ανηλίκων και ο 14χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Θα κρατηθεί μέχρι τότε, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, για τον οποίο οι αρχές ερευνούν αν στοιχειοθετείται εναντίον του η κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Φαίνεται πως η κυνηγετική καραμπίνα ήταν δική του, αν και στην αρχή ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε όπλο.

real.gr

zenith