Μαίνεται για 13η μέρα η φωτιά στον Έβρο

eevros2.jpg

Δραματική είναι η κατάσταση στον Έβρο καθώς για 13η τρίτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά, επιδεινώνοντας την καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κατευθύνθηκε κοντά στις περιοχές Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Κοντά σε αυτές βρίσκεται το Σουφλί και η Δαδιά και για τον λόγο αυτό λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, με προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι στο Σουφλί και την Δαδιά κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οπως ανέφερε, «σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Χθες το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους στο Σιδηρώ να απομακρυνθούν προς Μέγα Δέρειο και στους κατοίκους στην περιοχή Γιαννούλη να απομακρυνθούν προς Σουφλί.

Όπως ανέφερε το evros-new.gr, το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου υπήρχε αισιοδοξία ότι θα περιοριστεί με τις ρίψεις εναέριων μέσων.

Όμως, όταν έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις, αλλά λόγω και της έντασης των ανέμων, πέρασε κάποια κομβικά σημεία και έφτασε στο Πεδίο Βολής τη Γιαννούλης και πλησίαζε προς το χωριό.

Είναι χαρακτηριστικα τα βίντεο των ανθρώπων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σουφλίου από την φλεγόμενη περιοχή:

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, αλλά οι αρκετοί νεαροί κάτοικοι του παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Οι φλόγες είναι χαρακτηριστικό ότι φαίνονταν από την πόλη του Σουφλίου, ακόμη και πριν σκοτεινιάσει.

Παράλληλα, οι καπνοί έφτασαν στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου, τα οποία είναι στην ευθεία από την περιοχή της φωτιάς, αλλά ακόμα και μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith