Μαγνησία: Απάτη μαμούθ 500.000 ευρώ σε επιχείρηση

xaker1

Οι αρχές ερευνούν μια περίεργη υπόθεση απάτης η οποία αφορά εταιρία που έλαβε μεγάλη παραγγελία από συνεργαζόμενη επιχείρηση του εξωτερικού. Στην πορεία κάποιος άλλαξε το ΙΒΑΝ και τα χρήματα που κατατέθηκαν έκαναν «φτερά»

Μπροστά στο αδιέξοδο και το λουκέτο βρέθηκε μια εξαγωγική επιχείρηση στη Μαγνησία. Απατεώνας έκλεψε μισό εκατομμύριο ευρώ από συναλλαγή με προμηθευτή του εξωτερικού και ο επιχειρηματίας έχει «χάσει την γη κάτω από τα πόδια του» .

Ο ιδιοκτήτης κατέθεσε μήνυση πριν δύο ημέρες , ωστόσο δήλωσε στις αρχές πως η κλοπή των χρημάτων μέσω της απάτης έγινε πριν ένα χρόνο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εταιρεία του ιδιοκτήτη έλαβε μια μεγάλη παραγγελία από συνεργαζόμενη επιχείρηση του εξωτερικού.

Η παραγγελία εστάλη και ζητήθηκαν όλα τα στοιχεία για την πληρωμή. Ο ιδιοκτήτης από την Ελλάδα κλήθηκε να γνωστοποιήσει το IBAN και τους αριθμούς τιμολογίων. Στην πορεία και ενώ ερευνούσε την απάτη, διαπίστωσε πως το mail που έλαβε ώστε να δώσει το IBAN είχε διαφορά κατά ένα γράμμα, από αυτό της εταιρείας με την οποία συναλλασσόταν.

Δηλαδή, έστειλε τον αριθμό λογαριασμού του σε πρόσωπο που δεν θα τον πλήρωνε ποτέ… Ο απατεώνας έλαβε το εταιρικό mail και άλλαξε το IBAN. Κατέθεσε στην εταιρεία που έπρεπε να πληρώσει τον επαγγελματία από την Μαγνησία, διαφορετικό αριθμό λογαριασμού , οπότε όταν έγινε η εξόφληση εισέπραξε το ποσό.

Η εταιρεία του εξωτερικού δηλώνει πως κατέθεσε τα χρήματα στο λογαριασμό που της δόθηκε ως γνήσιος και όλες οι υποψίες πέφτουν σε υπαλλήλους που απασχολεί, οπότε οι έρευνες θα επεκταθούν και στην χώρα που εδρεύει η παραλήπτρια εταιρεία των υλικών. Το ερώτημα που θα απαντηθεί από τις καταθέσεις είναι γιατί ο επιχειρηματίας από την Μαγνησία άργησε ένα χρόνο να καταγγείλει την απάτη.

Πηγή: gegonota.news

zenith