Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε ψησταριά στο Μεσολόγγι

aade1

Για τρεις μέρες «σφράγισε» η ΑΑΔΕ γνωστό ψητοπωλείο στο κέντρο του Μεσολογγίου για …φορολογική παράβαση.
Φορολογική παράβαση όμως που δεν αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων, μη καταβολή ΦΠΑ ή ανασφάλιστους εργαζόμενους….

Η φορολογική παράβαση που βεβαίωσαν εκλεχτές της ΑΑΔΕ το περασμένο Σάββατο αφορούσε τη μη ολοκληρωμένη διασύνδεση της ταμειακής μηχανής του καταστήματος.

Ειδικότερα προφανώς λόγω αμέλειας, τόσο του τεχνικού που συντηρεί την ταμειακή μηχανή, όσο και του λογιστή της επιχείρησης δεν είχε γίνει εγγραφή στο esend της ΑΑΔΕ.

Αποτέλεσμα η επιχείρηση να έχει εκδώσει μεγάλο όγκο αποδείξεων. Αυτές να έχουν μεν σταλεί στο Mydata από όπου αντλούνται στοιχεία για τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί αλλά δεν είχαν διαβιβαστεί προηγουμένως και στο esend.

Παράλληλα ως επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες είχε προβεί σε καταβολή ΦΠΑ που αναλογούσε στο διάστημα που … και καλά δεν διαβιβαζόταν στοιχεία στο esend.

Έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «εξάντλησαν» το γράμμα του Νόμου, βάζοντας ταυτόχρονα “θηλιά” σε μια υγιή οικογενειακή επιχείρηση του Μεσολογγίου, αφού εκτός από το «λουκέτο», βεβαίωσαν πρόστιμο 10.000€.

Φυσικά από πλευράς επιχείρησης θα γίνουν οι ανάλογες νομικές ενέργειες για ακύρωση του προστίμου, αλλά η ταλαιπωρία και το σοκ της αδικίας δύσκολα ξεπερνιέται…

messolonghinews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith