Λωρίδα της Γάζας: «Ο Ερντογάν ήταν και παραμένει φίδι» – Έξαλλοι στο Ισραήλ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

retzep tagip erntogan 768x480

Το Ισραήλ εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου (28.10.2023) νέα σφοδρά πυρά κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του προέδρου της Τουρκίας κλιμακώθηκε μετά και το σημερινό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρα και της Δύσης.

Μετά από την εν λόγω επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι και παραμένει «φίδι», το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντισημιτικό του μένος.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργεια του Ισραήλ είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο.

«Είναι ο άνθρωπος της “Μουσουλμανική Αδελφότητας” και υποστηρικτής της Χαμάς και του Ισλαμικού κράτους», ανέφερε.

Παραλήρημα Ερντογάν σε συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της. Κανένα περιστατικό, καμία κρίση, καμία συμμαχία που σχηματίζεται στο νότο, το βορρά, την ανατολή, τη δύση και ακόμη και πέρα ​​από τη χώρα μας δεν είναι πιο πάνω την Τουρκία. Όπως έχω ξαναπεί, η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης. Και λυπάμαι για όσους δεν ξέρουν τι πραγματικά είναι η Χαμάς».

«Δεν φωνάζουμε μόνο τη σφαγή στη Γάζα. Αλλά υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Τι ήταν η Παλαιστίνη και η Γάζα το 1947 και τι είναι σήμερα; Πως ήρθε το Ισραήλ; Πώς μπήκε; Είναι εισβολέας, είναι οργάνωση», είπε προσθέτοντας ότι η «Η Δύση σας χρωστάει, αλλά η Τουρκία δεν σας χρωστάει. Γι’ αυτό μιλάμε τόσο ελεύθερα. Δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί έχουν χρέη. Έρχονται να σας επισκεφθούν και ζητούν τη συγχώρεση σας. Εμείς είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (…) Το Ισραήλ είναι κατακτητής, ο Ερντογάν μιλάει καθαρά γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του φορώντας το μαντίλι της Παλαιστίνης.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith