Λευκοπηγή Κοζάνης: Οδηγός αγροτικού έδεσε τον σκύλο του & τον έσερνε στον δρόμο

11 2

Δύο σοκαριστικές περιπτώσεις κακοποίησης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους συνέβησαν στη βόρεια Ελλάδα.
Στην Χαλκιδική, πλανόδιος είχε κόψει τα φτερά από δύο μεγάλους παπαγάλους για να μην μπορούν να πετάξουν και χρέωνε 10 ευρώ τους τουρίστες που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Τη συστηματική κακοποίηση των δύο πτηνών είχε μετατρέψει σε επικερδές επάγγελμα πλανόδιος στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Στο βίντεο που καταγράφει με το κινητό του πελάτης καταστήματος, φαίνεται ο πλανόδιος εν ώρα δράσης. Οι τουρίστες ζητούν μια φωτογραφία, εκείνος απαντά καταφατικά, πιάνει τον ένα παπαγάλο στο χέρι του, οι ενδιαφερόμενοι τον φωτογραφίζουν και έπειτα εκείνοι του δίνουν τα χρήματα που ζήτησε.

«Τους είχε πάνω σε ένα ξύλινο σταντ χωρίς φαγητό νερό με ψαλιδισμένα τα φτερά για να μην μπορούν να διαφύγουν, τους έβαζε πάνω σε περαστικούς όπως χαρακτηριστικά φώναζε», είπε εθελοντής.

Ο άνδρας που συνελήφθη για κακοποίηση ζώου φαίνεται σε τουλάχιστον τρία βίντεο να χρησιμοποιεί τους παπαγάλους με τα κομμένα φτερά και μετά να πληρώνεται για τις φωτογραφίες που έβγαλε.

Μετά από καταγγελία σε φιλοζωική και στον δήμο, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και του αφαίρεσαν τους παπαγάλους.

Έδεσε τον σκύλο & τον έσερνε
Στη δεύτερη περίπτωση, στη Λευκοπηγή Κοζάνης, ιδιοκτήτης αγροτικού οχήματος, το οποίο έχει φορτώσει με κλαδιά δέντρου, κινείται μέσα στο χωριό και από πίσω σέρνει έναν δεμένο σκύλο.

«Ήταν φανερά ταλαιπωρημένο από τα ματάκια του και από την γλώσσα του, που δεν μπορούσε καλά καλά να αναπνεύσει», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA.

Ο 82χρονος ιδιοκτήτης από την πλευρά του υποστηρίζει πως διένυσαν μόνο 500 μέτρα και ότι το κατοικίδιο είναι καλά στην υγεία του.

«Εδώ δίπλα ήταν, 500 μέτρα. Το είχα δίπλα με το σχοινί, ακολουθούσε κανονικά, όχι να σέρνεται. Σιγά, σιγά (πήγαινα) το έβλεπα στον καθρέφτη. Δεν έγινε τίποτα, τίποτα δεν έγινε. Μια χαρά, πήγε και στον κτηνίατρο και σε όλα».

To σκυλί εξετάστηκε με εντολή της αστυνομίας από κτηνίατρο, ενώ σε βάρος του 82χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith