Λευκάδα: Ισόβια σε νεαρό Ρομά από το Αγρίνιο για βιασμό ανηλίκου αγοριού

δικαστηρια 750x536

Η αυστηρότερη των ποινών επιβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας σε νεαρό Ρομά ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό ανηλίκου (η επίσημη κατηγορία). Η ποινή που επιβλήθηκε ομόφωνα ήταν ισόβια με αφαίρεση του ενός έτους που βρίσκεται ήδη στην φυλακή.

Όλα έγιναν στις 20 Μαρτίου του 2023 στην περιοχή Αγιοβασιλίτικων του Αγρινίου σε εγκαταλειμένο κτίριο παιδικού σταθμού. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται σχολείο και υπάλληλος του σχολείου είδε περίεργες κινήσεις του κατηγορούμενου ο οποίος να σημειωθεί είναι μουγκός. Είναι και με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, όπως είπε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του Παν. Καραντζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος είχε οδηγήσει στο εσωτερικό του σταθμού 7χρονο αγοράκι επίσης Ρομά . Η υπάλληλος από το σχολείο επικεντρώθηκε στο ότι κάτι συμβαίνει όταν είδε τον κατηγορούμενο να βγαίνει από το εγκαταλελειμένο κτίριο μαζί με το παιδί και είχε κατεβασμένο το παντελόνι του. Στη συνέχεια είδε (τράβηξε και φωτογραφίες) να κατεβάζει το παντελόνι του παιδιού και να κολλάει το σώμα του στην πλάτη του παιδιού.

Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε αμέσως συνέλαβε τον κατηγορούμενο και οδήγησε το παιδί στο τμήμα, που όπως είπε ένας εκ των αστυνομικών που ήταν μάρτυρας, βρισκόταν σε σύγχιση.

Η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, αναφέρει ότι δεν είχε υποστεί βιασμό όμως το δικαστήριο θεώρησε, και με το νέο νόμο και δεδομένα, ότι ολκληρώθηκε πράξη στο σώμα του παιδιού. Έτσι η ομόφωνη απόφαση ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως για ισόβια.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος που είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης άσκησε έφεση.

ilefkada.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith