Κυριάκος Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί

belopoylos

Για παγίδευση του Αρχιεπισκόπου από το Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή τις αποστάσεις που πήρε ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας από τις θέσεις ότι όσοι ψήφισαν το γάμο των ομοφύλων στη Βουλή δεν θα πρέπει να πάνε στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ενσυναίσθηση, είναι σοβαρός Πρωθυπουργός; Παγίδευσε τον Αρχιεπίσκοπο και τον εργαλειοποιεί», υποστήριξε σήμερα (27/04) μιλώντας στο OPEN ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

«Στη Βουλή, απλώς επανέλαβα αυτούσια τα λόγια του Αρχιεπισκόπου. Απλώς είπα ότι όποιος ψήφισε τον γάμο ομοφυλοφίλων, καλό θα είναι το Άγιο Πάσχα –για να μην διχάσουμε τους Έλληνες– να μην πάνε στην εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους», επανέλαβε.

«Συμφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο ότι ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι επίθεση στην εκκλησία», πρόσθεσε.

Αφορμή για την έκρηξη Βελόπουλου ήταν η δήλωση του Αρχιεπισκόπου την Παρασκευή (26/4) από το Δήλεσι, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό επισκέφθηκαν δομές της Ιεράς Συνόδου.

«Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός: αγαπάμε όλους τους ανθρώπους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith