Κυριάκος Βελόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για την διερεύνηση ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Αιτωλ/νία

velopo

Eρώτηση κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή η Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα: «Διερεύνηση ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Αιτωλοακαρνανία». Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ,

Το 1963, στην «Αγία Ελεούσα» της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας εγκαταστάθηκε η πρώτη πετρελαιοπηγή, εκ της οποίας ανέβλυσε το πρώτο πετρέλαιο εν Ελλάδι. Τη χρονιά εκείνη, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Υπεδάφους ανέφερε ότι από την εποχή του Ηροδότου ανάβλυζε πετρέλαιο στη Ζάκυνθο και επιπροσθέτως επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά βρέθηκε πετρέλαιο καλής ποιότητας σε βάθος 4.000 μέτρων. Δυστυχώς όμως, οι ελπίδες για σπουδαίο κοίτασμα διαψεύστηκαν, με συνέπεια να θεωρηθεί περαιτέρω μη εκμεταλλεύσιμο, αφού, όπως είχε δηλωθεί τότε από τον γενικό διευθυντή Μεταλλείων, «…οι ποσότητες πετρελαίου που βρέθηκαν κρίθηκαν μη εκμεταλλεύσιμες, διότι ανά 3 ώρες αντλούταν μισός τόνος πετρελαίου, δηλαδή, 4 τόνοι ανά 24ωρο. Οι ποσότητες αυτές αντιστοιχούσαν σε 28 βαρέλια ημερησίως, τη στιγμή που οι συνήθεις εκμεταλλεύσεις προαπαιτούσαν 2.500 βαρέλια ανά εικοσιτετράωρο.»

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Δεδομένης της ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας, παρόλο που αποδείχθηκαν μη εκμεταλλεύσιμοι το 1963, διεξήχθησαν πρόσφατα ή προγραμματίζονται έρευνες το επόμενο χρονικό διάστημα για ύπαρξη γειτονικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων πέριξ της αναφερόμενης ευρύτερης περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith