Κύκλωμα με κλεμμένα αυτοκίνητα: Η κατάθεση του ηθοποιού που συνελήφθη

speira autokinhta arthrou

«Δεν θα το παίξω άγιος. Δεν έχω κλέψει ποτέ, όμως στον χώρο του αυτοκινήτου, δεν είναι όλα καθαρά. Αποσυναρμολογούσα πλημμυρισμένα οχήματα. Είμαι 50 χρόνων και έχω προβλήματα υγείας». Με αυτά τα λόγια ο 50χρονος ηθοποιός που συνελήφθη για συμμετοχή στη συμμορία με τα κλεμμένα οχήματα, έδωσε τη δική του εκδοχή των πραγμάτων στην κατάθεσή του στην αστυνομία που παρουσιάζει το newsit.gr.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, που κρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, αναμένεται αύριο το πρωί να περάσει από ανακριτή, όπου θα δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την συμμετοχή του στην συμμορία που έκλεβε τα πολυτελή οχήματα. Οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να «ξεδοντιάσουν» το κύκλωμα που είχε αρπάξει 40 πολυτελή οχήματα μεταξύ αυτών Mercedes και BMW με παράνομο οικονομικό όφελος που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, ενώ στο διαβιβαστικό που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ συμπεριλαμβάνονται 8 άτομα με τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών της ομάδας συνεχίζονται.

Όλη η κατάθεση του ηθοποιού
Στις πρώτες γραμμές της κατάθεσης του, στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, στις 18:30 της 12ης Μαρτίου, ξεκίνησε δίνοντας λεπτομέρειες για τη ζωή του. «Είμαι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και πώλησης ανταλλακτικών τα τελευταία 21 χρόνια. Είμαι καλός μάστορας και έχω δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι χωρισμένος και έχω ένα αγοράκι 11 ετών. Δεν θα το παίξω άγιος αλλά για αμάξια που μου λέτε θα σας πω ότι έχει γίνει. Αρχικά θέλω να σας πω ότι γνωρίζω τον (αναφέρεται σε όνομα) τον οποίο φωνάζουμε Ντάνι και το επώνυμο του το έμαθα σήμερα. Επίσης ξέρω τον ξάδερφό μου. Εγώ δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν όλα είναι καθαρά. Εγώ θα σας μιλήσω για τα τέσσερα αυτοκίνητα. Επειδή εμπορεύομαι και ανταλλακτικά και γνωρίζω τη δουλειά του μαζί με τον ξάδερφό μου πέρα από τις επισκευές των αυτοκινήτων που μου έφεραν στο συνεργείο έκανα και κάποιες αποσυναρμολόγησης από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα τα οποία όμως είχαν ανταλλακτικά φανοποιίας και τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση. Δηλαδή έβρισκα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρείες τα έλυνα και μετά περνούσα κάποια ανταλλακτικά μέσω ιστοσελίδας που είχα και σελίδα άλλη».

Όμως όπως είπε, κάποια στιγμή η δουλειά με τον συνεργό Ντάνι, στράβωσε. «Κάποια στιγμή πριν από περίπου δύο χρόνια ήρθε ο Ντάνι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω με κάποια αυτοκίνητα πλημμυρισμένα που είχε. Δηλαδή ήθελε να κατεβάσω τις μηχανές που να χαλασμένες απ’ το νερό και να βάζουμε πάνω λειτουργικές που θα μου έφερνε αυτός. Έτσι και έγινε αλλά κάποια στιγμή ενώ έκανα τις εργασίες που μου ζητούσε δε με πλήρωνε τα ποσά που είχαμε συμφωνήσει. Αφού κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί τα κλειδιά από τα αυτοκίνητα που μου έφερνε ήταν απομίμηση. Όταν τον ρωτούσα τι γίνεται μου τα μασούσε. Το τελευταίο αμάξι που μου έφερε ήταν ένα πολύ ακριβό BWM μοντέλο X4 λευκό το οποιο και εγώ το κατάλαβα ότι ένα τέτοιο αμάξι δεν κόβεται για ανταλλακτικά και με το κλαρκ που βρήκατε στο συνεργείο το έβγαλα στη λεωφόρο Καραμανλή».

Τα όπλα και τα ναρκωτικά
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όπλα που βρέθηκαν και τα ναρκωτικά, ο 50 χρόνος ηθοποιός δηλώνει τα εξής: «Εκεί παρεξηγηθήκαμε και δεν ξαναπήρα αυτοκίνητο αυτόν γιατί είμαι 50 χρόνων, έχω προβλήματα υγείας, έχω ένα μικρό αγόρι και δε θέλω μπλεξίματα. Για τα όπλα που βρήκατε στο σπίτι θέλω να σας πω ότι είναι απομιμήσεις και το τα έχω για τις γιορτές. Για τα χρήματα που αναφέρω στις τηλεφωνικές μας συνομιλίας θέλω να σας πω ότι αφορούσαν πληρωμές του Ντάνι προς εμένα για την αποσυναρμολόγηση των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων που μου έφερνε. Τώρα για τον ξάδερφό μου έκανε ό,τι του έλεγα. Δεν έχει ευθύνη για τα αμάξια που του έλεγαν να αποσυναρμολογήσει και επειδή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Ντάνι έφυγε με τη γυναίκα του για την Κρήτη. Δεν οπλοφορώ ούτε έχω λόγο να το κάνω. Για τα ναρκωτικά που βρήκατε στο συνεργείο μου δεν ήξερα ότι βρισκόντουσαν εκεί και δεν είναι σίγουρα δικά μου. Ο χώρος είναι δικός μου αλλά όχι τα ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά τα έφερε εκεί (αναφέρεται σε όνομα). Δεν ξέρω άλλα στοιχεία του. Είμαι ειλικρινής απέναντί σας σε ότι σας έχω πει μέχρι τώρα. Αν έχω βλάψει κάποιον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ζητάω συγγνώμη. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη».

Η νομική άποψη
Ο δικηγόρος του ενός εκ των συλληφθέντων κ. Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος δηλώνει στο newsit.gr πως «Οι διωκτικές αρχές βάφτισαν ως εγκληματική οργάνωση ένα συνονθύλευμα άσχετων μεταξύ τους ανθρώπων με τελείως διαφορετική ηλιακή αναφορά, με αποκλίνουσες προσωπικότητες, προεξεχόντως προβληματικές, που καμία δομή και διαρκή δράση δεν είχαν. Θα αποδειχθεί λίαν συντόμως ότι οι επιμέρους τελεσθείσες κλοπές έγιναν ένεκα ένδειας και είναι θέμα χρόνου να καταπέσει το βαρύ αυτό κατηγορητήριο».googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith