Κρεβάτια και είδη υγιεινής οδηγούν στους χασισοκαλλιεργητές

kannavi nafpaktia 5 1536x1204

Περισσότερα από 1.100.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές της μεγάλης χασισοφυτείας που εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής σε δασική περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, όμως όσα άφησαν πίσω τους σε ένα παλιό πέτρινο χειμαδιό αναμένεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Η πληροφορία για την φυτεία, που αποτελείτο από 870 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 ως τριών μέτρων, είχε δοθεί στους αστυνομικούς του τμήματος Ευπαλίου και αμέσως τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση, όμως οι καλλιεργητές δεν εμφανίστηκαν. Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Ο.Ε.Π.Τ.Α., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφαλείας Άμφισσας- Δελφών, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεριζώθηκαν τα χασισόδεντρα.

Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν δύο τσουβάλια με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους έξι κιλών και 255 γραμμαρίων που είχαν συλλέξει οι δράστες, καθώς και λάστιχα ποτίσματος με τα οποία άρδευαν νερό από τον ποταμό Μόρνο και διάφορα εργαλεία, που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Στο πέτρινο κτίσμα που βρίσκεται από πολύ παλιά στην περιοχή για να ξεχειμωνιάζουν οι κτηνοτρόφοι και οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα, βρέθηκαν τρία ξύλινα κρεβάτια και πλήθος είδη μαγειρικής, προσωπικά αντικείμενα και είδη ατομικής υγιεινής, που η εξέτασή τους θα αποκαλύψει τα στοιχεία αυτών που τα χρησιμοποιούσαν, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith