Κώστας Σκρέκας: Μόνο οι δημόσιοι και δημοτικοί οργανισμοί ύδρευσης είναι πάροχοι νερού

kostas skrekas

Τον απόλυτο έλεγχο του Δημοσίου στη διαχείριση του νερού υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας απαντώντας για μια ακόμα φορά στις φωνές τις αντιπολίτευσης περί προσπαθειών ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νερό, ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως με τις προωθούμενες διατάξεις διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των υδάτων ενω παραλληλα απαγορεύεται η εκχώρησή του σε ιδιώτες.

«Για τους παρόχους να το ξεκαθαρίσουμε. Έχουμε νομοσχέδιο στο άρθρο 1 της αιτιολογική έκθεση αλλά και το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για πρώτο φορά θωρακίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της παροχής ύδατος στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ορίζουμε στο άρθρο 3 στους ότι οι πάροχοι ύδατος είναι μόνο οι δημόσιοι και δημοτικοί οργανισμοί ύδρευσης, τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται εδώ να έρχεστε και να λέτε. Θέλουμε το νερό να παραμείνει, και θα παραμείνει, υπό δημόσιο έλεγχο. Τι άλλο θέλετε; Γιατί δεν ακούτε αυτό που σας λέμε και γράφει ο νόμος; Σύμφωνα με το νόμο είναι παράνομο ιδιώτης να παρέχει νερό στη χώρα. Μέχρι τώρα θα μπορούσε κάποιος να είχε δεύτερες σκέψεις. Το περιγράψαμε στο νόμο και αυτό μας δεσμεύει φυσικά».

Νωρίτερα η αντιπολίτευση υποστήριξε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου ανοίγουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. «Σιγά σιγά το ιδιωτικοποιούμε το νερό, σα σαλάμι, κόβοντας φέτα φέτα…», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

protothema.gr

zenith