Κορώνη: Η παραθαλάσσια καστροπολιτεία της Ελλάδας

koroni paralies magiki ploti kastropoliteia tis elladas

Η Πελοπόννησος είναι αυτό που λέμε ο all time classic προορισμός που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ όποια εποχή του χρόνου κι αν αποφασίσεις να βρεθείς εκεί. Το καλοκαίρι, ωστόσο, είναι σίγουρα αυτό που θα μείνει ανεξίτηλο στην καρδιά σου για μια ζωή. Ατελείωτες παραλίες, μαγικές καστροπολιτείες και σοκάκια που θαρρείς και σε ταξιδεύουν στο παρελθόν. Εκεί ανάμεσα στο παραμύθι, την ιστορία και τον μύθο, υπάρχει ένα μέρος που σίγουρα σου κλέβει την καρδιά. Ο λόγος για την Κορώνη, την μαγική πλωτή καστροπολιτεία της Ελλάδας. Εκεί που μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι με αυτοκίνητο και να ζήσεις μαγικές καλοκαιρινές στιγμές στις παραλίες της Πελοποννήσου. Βάλε αυτό τον προορισμό στο πρόγραμμά σου. Θα μας θυμηθείς!

Η Κορώνη αποτελεί ένα από τα διαμάντια της παραλιακής Μεσσηνίας. Εκεί που γαληνεύει η καρδιά και το μυαλό και ο επισκέπτης γίνεται αποδέκτης πρωτόγνωρων αισθήσεων. Εικόνες μιας άλλης Ελλάδας σε αυτή την πλωτή καστροπολιτεία της Πελοποννήσου.

Αυτό που κάνει την Κορώνη αρκετά ελκυστικό προορισμό είναι το γεγονός πως ενώ έχει πολύ καλές τουριστικές υποδομές, έχει καταφέρει να παραμείνει μια τοποθεσία χωρίς έντονη τουριστική κίνηση σε βαθμό που δε θα μπορούσες να απολαύσεις τα τοπία και όσα σου προσφέρει η περιοχή.

Κάτω από τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Ταϋγέτου απλώνεται η καστροπολιτεία της Κορώνης για όσους αγαπούν να κάνουν διακοπές στη θάλασσα αλλά με φόντο το βουνό. Στην Κορώνη θα κάνετε βόλτες σε γραφικά στενά, θα επισκεφθείτε το κάστρο με την πλούσια ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Και φυσικά θα φάτε φρέσκο ψάρι και μεζέδες με θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο.
koroni paralies

Από το πρόγραμμα των διακοπών σας δεν μπορούν να λείπουν οι βουτιές σε καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Αυτός ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός αποπνέει έναν μεσαιωνικό αέρα που σε ταξιδεύει αυτόματα σε άλλες εποχές. Η Κορώνη και η Μεθώνη αποτελούν τις μαγικές πλωτές καστροπολιτείες της Ελλάδας που σου κλέβουν την καρδιά από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Είναι ιδανικοί προορισμοί για όσους θέλουν εναλλακτικές διακοπές κοντά στη θάλασσα αλλά μακριά από πολύβουα νησιά και πολύ τουριστικά θέρετρα.

Πώς θα φτάσετε στην Κορώνη

Η Κορώνη βρίσκεται λιγότερο από 300 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι άνετα την επιλέγεις και για τριήμερο αν δεν έχεις περισσότερες μέρες στη διάθεσή σου. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέχρι την Μεσσηνία, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση τμημάτων του οδικού δικτύου.

Λίγα χιλιόμετρα, λοιπόν, πριν φτάσετε στην Καλαμάτα, θα στρίψετε αριστερά προς Μεσσήνη. Από εκεί θα ακολουθήσετε τη διαδρομή προς Πεταλίδι και από εκεί θα δείτε πινακίδες που θα σας οδηγήσουν στο όνειρο!

exploringgreece.tv

zenith