Κοραλία Καράντη: Όσα είπε η ηθοποιός για το «Famagusta»

karanth

Η Κοραλία Καράντη βρέθηκε καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την ζωή της, τα επαγγελματικά της και για την συμμετοχή της στο «Famagusta».
Η ηθοποιός έκατσε στον καναπέ του «Πάμε Δανάη!» και μίλησε για την συμμετοχή της στο «Famagusta».

«Φαινόταν το σενάριο ότι είχε τα εχέγγυα για να γίνει επιτυχία. Όταν ένας ηθοποιός διαβάζει το σενάριο καταλαβαίνει ότι θα είναι κάτι που θα πάει πολύ καλά. Έτσι ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Είχαν και έναν φόβο για το ποια θα είναι η ανταπόκριση σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα. Να θυμηθούμε την ιστορία και οι νεότεροι να την μάθουν. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που κάνει το MEGA αυτή τη στιγμή, που ασχολείται με ένα τεράστιο ιστορικό θέμα και εύχομαι να είναι κάτι που έχει συνέχεια και να συνεχιστεί. Μακάρι να κρατήσει ως καθημερινή σειρά», είπε αρχικά η Κοραλία Καράντη.

zenith

Για τον ρόλο της ως «Χριστίνα Σέκερη» ανέφερε: «Το σενάριο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ρόλο να έχει αρχή, κατεύθυνση, συνέπεια κορύφωση, όλη την γκάμα των συναισθημάτων για να πλάσει ένας ηθοποιός τον ρόλο του. Αυτό είναι σπουδαίο πράγμα. Μπορεί να μην ασχολείται το ίδιο με κάθε ρόλο, γιατί είναι πάρα πολλοί, ο κάθε ρόλος έχει αυτό το «δωράκι» του. Όλο το πακέτο που χρειάζεται. Αν ήταν μπαλάντα, θα ήταν μία αντιπολεμική μπαλάντα. Ήταν σημαντικό να κάνω τον κόσμο να δει μέσα στην ψυχή αυτής της γυναίκας. Είναι πολύ φορτισμένες κάποιες στιγμές. Εκείνη την ώρα έχεις πάντα την αγωνία να το αποδώσεις απόλυτα και να μην το αδικήσεις και να το εισπράξει ο θεατής. Στην πορεία του «Famagusta» η Χριστίνα έχει ακραία συναισθηματικές στιγμές. Στο δικαστήριο θα δούμε ανατροπές. Αυτό είναι η ομορφιά που έχει η σειρά. Παρόλο που έχει ιστορικά στοιχεία συμβαίνει και η δράση του σήμερα».

Υπήρξαν δυσκολίες και ατυχείς στιγμές στην καριέρα της;
Όπως αποκάλυψε η Κοραλία Καράντη, «είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Κάποια πράγματα είναι αδιάφορα και πρέπει να τους δώσεις ζωή, να το φορτίσεις για να μπορέσει να γίνει κάτι σημαντικό. Και άλλες φορές είναι άσχημες οι συνθήκες και πρέπει να υπομείνεις κάπως μέχρι να περάσει. Δεν ήταν πολλές αυτές οι φορές στην πορεία μου. Ήταν μία ευτυχισμένη πορεία. Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι υπήρχαν πολλές κακές στιγμές. Δεν θυμάμαι να τα έχω παρατήσει ποτέ, δίνω «μάχη» μέχρι το τέλος».

Για το θέμα που είχε θίξει η ίδια στο παρεθλό9ν, για τους ρόλους μεγαλύτερης ηλικίας, τόνισε πως, «δεν το έχω πει από προσωπική αγωνία ή με ιδιοτέλεια. Το λέω μπαίνοντας στη θέση μιας γυναίκας θεατή, που βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο «αρνητικό» τρόπο. Κυρίως σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες καλούνται να παίζουν ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο… είναι «σκύλες». Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, είναι θέμα ηλικίας και θέμα ταυτισμένο με τη θέση της γυναίκας».

«Έχουν γίνει βήματα παρακάτω. Έχει θιχτεί πολύ το ζήτημα χάρη στο Metoo και της πολιτικής ορθότητας. Ωστόσο γίνεται και στους άντρες αυτό αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Υπάρχει ζήτηση στους «μεγαλύτερους» άντρες. Αυτό με την ηλικία γίνεται στο Famagusta. Ένα πράγμα είναι η ανάγκη να κάνουμε καθημερινό. Αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα στον ηθοποιό να φροντίσει τον ρόλο του ή τον σκηνοθέτη. Είναι αναγκαίο κακό το καθημερινό και το καταλαβαίνω. Τα εβδομαδιαία σίριαλ δίνουν άλλη δυναμική. Είναι η πίεση του χρόνου όπου μας αναγκάζει να γίνουμε πιο επιφανειακοί και πρόχειροι. Αυτό είναι κακό. Μπορούμε να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε και μετά θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι», συμπλήρωσε η αγαπημένη ηθοποιός.

Έχει προσωπικό χρόνο;
«Κάνουμε μία δουλειά που σημαίνει αυτό το παράδοξο, που δουλεύουμε πολύ κάποιες περιόδους και κάποιες άλλες κοιτάμε το ταβάνι. Είναι μέσα στον τρόπο που γίνεται αυτή η δουλειά. Αγαπάμε τη δουλειά και αυτό είναι ευχάριστο να συμβαίνει. Δεν έχω χρόνοι αυτή την στιγμή», παραδέχθηκε η Κοραλία Καράντη.

Η Κοραλία Καράντη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith