Κατερίνα Λέχου: Είμαι 57 χρονών και δουλεύω από τα 21 μου

lexou

Στον καναπέ της «Ελένης» κάθισε το μεσημέρι της Τρίτης (19/3) η Κατερίνα Λέχου για μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη.
Η αγαπημένη ηθοποιός «άνοιξε» την καρδιά της και μίλησε για την υποκριτική, το θέατρο που λατρεύει και τον ρόλο της Δαμιανής Λάσκαρη που υποδύεται στη σειρά «Μάγισσα».

«Ο χαρακτήρας παίζει πιο σημαντικό ρόλο στη δουλειά. Περισσότερο και από το ταλέντο. Ο καλός χαρακτήρας έχει ομαδικότητα, έχει τη θέληση να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Δεν μπορώ τους κακούς χαρακτήρες», ανέφερε στην αρχή της συζήτησης η Κατερίνα Λέχου και δήλωσε ευγνώμων για τον ρόλο της στη «Μάγισσα».

«Εμπνεύστηκα από τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας»
«Δεν κάνω κάθε χρόνο τηλεόραση γιατί θέλω να διαλέγω, αλλά είχα την τύχη και να με διαλέξουν. Ο Λευτέςρης Χαρίτος επέμεινε πάρα πολύ για να πω το “ναι” γιατί ήταν πολλά τα επεισόδια και δεν ήξερα αν θα μπορoύσα να ανταπεξέλθω. Δεν είχα δουλέψει ξανά σε τέτοιο φορμάτ», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι ο Λευτέρης Χαρίτος, ο σκηνοθέτης της σειράς «πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα με ρώτησε αν θέλω να το κάνω (σ.σ. να σκοτώσει το εγγόνι της). Η Δαμιανή είναι η κλασσική Ελληνίδα μάνα, στην ακραία της όμως μορφή. Κάνει τα πάντα για τα παιδία της. Για τον ρόλο μου εμπνεύστηκα από τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας».

Παράλληλα, η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι, παρότι έχει αγαπήσει τον ρόλο της, την έχει κουράσει.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στον χρόνο που περνάει σημείωσε ότι αυτό θα ήθελε να συμβαίνει «με χάρη». «Επειδή έχω διαφορά χρόνων στην κάθε δουλειά που κάνω στην τηλεόραση βλέπω τον χρόνο που περνάει. Τρώω μια ήττα μικρή αλλά μετά λέω “μην ασχολείσαι με αυτά”. Στο θέατρο δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου», συμπλήρωσε και τόνισε ότι στον χώρο της υποκριτικής βρίσκεται 36 χρόνια.

«Είμαι 57 χρονών και δουλεύω από τα 21 μου. Κουβαλάω μια εμπειρία, ένα νούμερο και το κουβαλάω σαν παράσημο», είπε.

Ερωτώμενη αν την ενοχλεί που οι σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει παίζουν σε επανάληψη, απάντησε: «Όχι δεν με ενοχλεί. Δεν έχω κάνει πολλές σειρές αλλά παίζονται επαναλήψεις και είμαι περήφανη για αυτές τις σειρές».

«Είναι όλη μου η ζωή…»
Μιλώντας για το θέατρο, η Κατερίνα Λέχου θυμήθηκε ότι την πρώτη φορά που ανέβηκε στο σανίδι, νόμιζε πως θα πεθάνει. «Πλέον είναι ο φυσικός μου χώρος. Υπάρχει η αγωνία και το τρακ αλλά είναι ένας χώρος που μου δίνει περισσότερα από αυτά που θα μου έδινε ένας άλλος. Ακόμα και όταν δεν διαβάζω για έναν ρόλο, αυτός δουλεύει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είναι όλη μου η ζωή. Είναι το παιδί μου», ανέφερε.

Για τις λάθος επιλογές που μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός, σημείωσε ότι «για κάποιον λόγο διαλέγουμε κάτι και για κάποιον λόγο ο Θεός μας επιτρέπει να πάμε εκεί και όχι κάπου αλλού. Το λάθος είναι πολύ σχετική έννοια για εμένα».

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει ηθοποιός που να μην έχουν ταιριάξει, η Κατερίνα Λέχου σχολίασε ότι είναι θέμα χημείας. «Είναι δύσκολο να ταιριάζεις με όλους αλλά κάνω τη δουλειά μου. Τη χημεία την εισπράττει ο θεατής. Δεν μπορείς να την παραγγείλεις όμως, ούτε την ξέρεις από την αρχή», δήλωσε.

Μάλιστα, είπε ότι στη «Μάγισσα» πέρασε από δοκιμαστικό με τον Γιώργο Γάλλο, που υποδύεται τον σύζυγό της. «Είναι τρυφερό… παιδί. Δεν είχαμε δουλέψει ξανά μαζί. Επίσης πρώτη φορά έπαιξα με Νίκο Ψαρρά και τη Θέμις Μπαζάκα», συμπλήρωσε. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει κάπoιo spoiler για το τέλος της σειράς. «Το φινάλε είναι έκπληξη και ανατροπή», αρκέστηκε να πει.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith