Καταγγελία του προέδρου του Γαλατά Λευτέρη Μπαλωμένου για παρέμβαση στο έργο του Ευήνου

Ευηνου

Με τους κατοίκους της περιοχής Γαλατά και Περιθωρίου να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται λόγω των προβλημάτων στη γέφυρα του Ευήνου, το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος έβαλε «φωτιά» με μία δημόσια καταγγελία. Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο fb έκανε λόγο για παρέμβαση δημοτικού συμβούλου της παράταξης Λουκόπουλου στην Περιφέρεια, ζητώντας όπως λέει ο Λ. Μπαλωμένος να μη δοθεί σε χρήση το προσωρινό πέρασμα που τώρα κατασκευάζεται.

Συγκεκριμένα ο Λ. Μπαλωμένος έγραψε:

«Κουίζ: ποιος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε την Περιφέρεια στο Μεσολόγγι, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας, απαιτούσε επίμονα να μη δοθεί η προσωρινή γέφυρα σε κυκλοφορία θέτοντας ότι είναι παράνομη. Ντροπή και αίσχος για κάποιους που παίζουνε για πολιτικούς λόγους με τους κατοίκους των κοινοτήτων Γαλατά-Περιθωρίου».

Όπως ήταν λογικό η συγκεκριμένη αναφορά ξεσήκωσε συζητήσεις στην περιοχή της Χάλκειας, με σχολιαστές κάτω από την ανάρτηση του Λ. Μπαλωμένου να ζητούν από τον πρόεδρο του Γαλατά να κατονομάσει το ποιος είναι αυτός που προέβη στην εν λόγω ενέργεια και τον ίδιο, για την ώρα, να αρνείται να δώσει περισσότερα στοιχεία, μεταθέτοντας για το άμεσο μέλλον την παράθεσή τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνουν πιο συγκεκριμένες αναφορές στην υπόθεση, δηλώνοντας αγανακτισμένος, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής με την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ένα χρόνο τώρα, το μόνο που τους… έλειπε είναι να βρουν απέναντί τους με υπόγειες μεθόδους και πρόσθετα εμπόδια. «Για την ώρα δεν θα πω κάτι περισσότερο», μας δήλωσε, μεταθέτοντας για το άμεσο μέλλον τα σημαντικά.

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Σε συνέχεια των παραπάνω η Ενωτική Πρωτοβουλία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στα όσα λέει ο πρόεδρος του Γαλατά, όμως επιβεβαιώνει επί της ουσίας πως υπάρχουν διαπιστώσεις ότι το έργο του περάσματος έχει προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να παραδοθεί ασφαλές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Λουκόπουλου αναφέρει:

«Σχετικά με τα νέα ζητήματα που προέκυψαν από την καθυστέρηση παράδοσης του έργου της προσωρινής διέλευσης του Ευήνου στους κάτοικους του Γαλατά και του Περιθωρίου και την υπερχείλιση των νερών πάνω από το οδόστρωμα στην πρόσφατη νεροποντή έχουμε να επισημάνουμε τα εξής δυο:

Πρώτον ζητάμε άμεσα το έργο να απεμπλακεί από τεχνικής και νομικής φύσεως προβλήματα που πραγματικά όπως αποδείχθηκε το τελευταίο διάστημα υπάρχουν και να φροντίσει η πολιτεία και η διοίκηση να παραδώσει το έργο στους συνδημότες μας ασφαλές και λειτουργικό το συντομότερο.
Και δεύτερον να εξηγηθεί και να ειπωθεί η αλήθεια στους κατοίκους και σε όλους μας από τους αρμόδιους για την λειτουργία του προσωρινού έργου, για τις διαδικασίες ασφαλούς χρήσης, καθώς και για την οριστική λύση που είναι η κατασκευή νέας γέφυρας.
Τέλος να πούμε ότι το θέμα είναι τόσο σοβαρό και στενάχωρο, ιδιαίτερα για τους συνδημότες μας που υφίστανται τις συνέπειες που δεν σηκώνει προεκλογικές σκοπιμότητες, αντίθετα απαιτεί σοβαρότητα και ειλικρινή συνεργασία όλων μας, με ενιαία στάση και διεκδικητικό πλαίσιο γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, άσχετα με το ποια διοίκηση θα έχουμε απέναντί μας κάθε φορά. Τα λάθη και τις προχειρότητες τις πληρώνουμε και πολλές φορές ακριβά».

nafpaktosvoice.gr

zenith