Καραγκούνης: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του δήμου Αμφιλοχίας για τον προσεισμικό έλεγχο

karagkounis kwstas

Εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, χρηματοδότηση του δήμου Αμφιλοχίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η ένταξη στο έργο «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στο Δήμο Αμφιλοχίας» στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 46.891.96.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις του έργου θα περιλαμβάνουν εργασίες αντισεισμικής προστασίας κυρίως σε σχολικές μονάδες όπως επίσης και σε άλλα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου. Επιπλέον θα υλοποιηθούν δράσεις για ενημέρωση και πληροφόρηση των δημοτών για αντισεισμική συμπεριφορά. Επιπρόσθετα, σε αυτή τη φάση υλοποίησης του προγράμματος, θα δοθεί η δυνατότητα εντοπισμού και επιλογής των κτιρίων για τα οποία ενδέχεται να απαιτηθεί στη συνέχεια δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος.
Ο κ. Καραγκούνης, θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επέδειξε επί του θέματος και την έγκριση της ως άνω χρηματοδότησης.

zenith