Καλύβια Αγρινίου: Η γιορτή στο εξωκλήσι του Αϊ Γιώργη

agios georgios exoklishi kalyvia eorti 11

Στο εξωκλήσι του Αϊ Γιώργη που βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλύβια, εορτάστηκε και φέτος, με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια ο Άγιος Γεώργιος όπου το πρωί τελέστηκαν η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ΄Αρτοκλασίας, παρουσία πολλών πιστών και καβαλάρηδων.

Όπως κάθε χρόνο στο χωριό μας, οι πιστοί τίμησαν την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και προσήλθαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του Αγίου, ανάνοντας ένα κερί για να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία…
agios georgios exoklishi kalyvia eorti 1

Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ’.

«Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, τροπαιοφόρε μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν».

Επίσης αναβάτες με τα άλογά τους τηρώντας το έθιμο, ήρθαν στο εξωκλήσι και ζήτησαν την ευλογία του Αγίου, ενώ έκαναν αρκετές φορές την διαδρομή περιμετρικά του μικρού ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ναού γυναίκες και νεαρές κοπέλες του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους.

Από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα» προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά στις Γεωργίες και τους Γιώργηδες, για την ονομαστική τους εορτή και σε όλους τους συγχωριανούς μας!
agios georgios exoklishi kalyvia eorti 8

agios georgios exoklishi kalyvia eorti 4

agios georgios exoklishi kalyvia eorti 16

agios georgios exoklishi kalyvia eorti 23

kalyvia.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith