Καιρός: Ηλιοφάνεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

anoiksi kairos

Ηλιοφάνεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά. Μελτέμι με εντάσεις 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αρκετά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Αρκετά δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 20 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 37-38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 36-37 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Αρκετά δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith