Κ. Πιστιόλας: Θετική εξέλιξη για το Αγρίνιο η θέσπιση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

agrinio pame 6

Με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» υποδέχεται την πρωτοβουλία σύστασης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, θέμα που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και που αποτέλεσε πρόταση της παράταξης και διακηρυγμένη θέση του συνδυασμού.
Έστω και με πολυετή καθυστέρηση, ο Δήμος Αγρινίου αποφασίζει σήμερα ένα καθοριστικό βήμα για την ενεργό συμμετοχή και θεσμική έκφραση των νέων στην τοπική μας κοινωνία, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, αρκεί, όπως σημειώνει ο Κώστας Πιστιόλας «να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας να ακούμε και κυρίως ανοιχτές τις καρδιές μας να καταλαβαίνουμε αυτό που ακούμε».
Ο κ. Πιστιόλας δηλώνει αισιόδοξος για τα όσα οι νέοι έχουν να καταθέσουν μέσα από ένα τέτοιο όργανο: «Πιστεύω στη νέα γενιά. Συχνά αδικούμε στις κρίσεις μας τους νέους, η αλήθεια όμως είναι ότι μας έχουν ξεπεράσει. Έχουμε ανάγκη τον αυθορμητισμό και τη δυναμικότητά τους. Έχουμε ανάγκη τις φρέσκιες ιδέες τους. Και χρειαζόμαστε τη δική τους φωνή και την καθαρή δική τους ματιά για να αντιληφθούμε τον κόσμο γύρω μας, όπως πραγματικά αυτό είναι και όχι όπως εμείς τον φτιάξαμε και νομίζουμε ότι έτσι παραμένει.
Αυτό που τώρα έχει σημασία, είναι να θωρακίσουμε την αυτόνομη και ανεπηρέαστη λειτουργία του Συμβουλίου Νέων και να δεσμευτούμε στην παροχή όλων των θεσμικών εργαλείων που θα τους επιτρέψουν να εκπληρώσουν το ρόλο τους. Σε αυτό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις».googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith