Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα, υπέστη ζημιές μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

istmos

Κατεδαφίζεται η γέφυρα κοντά στον Ισθμό μετά την πυρκαγιά στο βυτιοφότο στην Αθηνών-Κορίνθου. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι εργασίες.

Σε συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωράει η Τροχαία μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη από το βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

zenith

Σύμφωνα με την Τροχαία, αυτή την ώρα κλειστή είναι η νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το κόμβο Λουτρακίου μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

Πριν από λίγο η τροχαία προχώρησε σε αντιδρόμηση στο ρεύμα προς Αθήνα πριν από το Λουτράκι έως και λίγο μετά το Λουτράκι προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί και η κυκλοφορία προς Κόρινθο γίνεται και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία και στην έξοδο Λουτρακίου και μέσω της βυθιζόμενης γέφυρας οι οδηγοί κατευθύνονται προς τον Κόμβο Επιδαύρου και προς Κόρινθο.

Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ από σήμερα μέχρι και αύριο Κυριακή 9 Ιουνίου 09:00 με 17:00.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας πάνω από την Εθνική Οδό που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις που ακολούθησαν. Στο σημείο βρίσκεται και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα ενώ θα υπάρχει μόνο μια λωρίδα προς Πάτρα. Στο σημείο θα συνεχίσουν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και ειδικό κλιμάκιο που θα παρακολουθεί την κατεδάφιση.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η ολοκλήρωση εργασιών στη γέφυρα
Η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ολονύχτια ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς
Χιλιάδες οδηγοί έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στον δρόμο με την Τροχαία να προσπαθεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία με εκτροπές και κλεισίματα δρόμων. Στο «πλευρό» των οδηγών ήταν ο Δήμος Κορινθίων, που προσέφερε παλέτες με νερά στους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μανωλάκης μετέβη άμεσα στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου μοίρασε νερά στους ακινητοποιημένους οδηγούς και ταξιδιώτες, εξαιτίας του ατυχήματος.
nera

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith