Ισπανία: Αγόρι επέζησε σκαρφαλωμένο σε δέντρο ένα ολόκληρο βράδυ

spain

Μία απίστευτη ιστορία επιβίωσης στην Ισπανία κάνει το γύρο του κόσμου. Ένα αγόρι επέζησε από τις φονικές πλημμύρες, σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο, όπου έμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αρχές είπαν ότι το αυτοκίνητο της οικογένειάς του παρασύρθηκε σε ποτάμι και ο πατέρας του αγοριού εξακολουθεί να αγνοείται. Ο 10χρονος νοσηλεύεται για υποθερμία, μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Τολέδο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης και άλλοι τρεις αγνοούνται καθώς οι βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν πλημμύρες στην κεντρική Ισπανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γέφυρες γκρεμίστηκαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης. Σε ένα αγροτικό τμήμα αυτής της περιοχής, η οικογένεια του αγοριού προσπαθούσε να ξεφύγει από τις πλημμύρες όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε στο ποτάμι, είπε η επικεφαλής της περιφέρειας της Μαδρίτης, Isabel Díaz Ayuso.

«Το φτωχό αγόρι πέρασε όλη τη νύχτα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο», είπε. Η πολιτοφυλακή της Ισπανίας είπε ότι η μητέρα και η αδερφή του αγοριού βρέθηκαν, αλλά οι υπηρεσίες διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τον πατέρα του. Είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και παραμένουν αγνοούμενοι.

Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε βροχοπτώσεις ρεκόρ 90 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή την Κυριακή. Οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές έλαβαν μήνυμα έκτακτης ανάγκης και συναγερμό την Κυριακή για την καταιγίδα – την πρώτη φορά που οι αρχές χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν τις συμβουλές να μείνουν στο σπίτι και να αφήσουν πίσω τα οχήματα βοήθησαν τις υπηρεσίες διάσωσης να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες κλήσεις που έλαβαν.

Η Ισπανία, μαζί με μεγάλο μέρος της Νότιας Ευρώπης, έχει βιώσει έντονο καύσωνα αυτό το καλοκαίρι. Οι επιστήμονες του κλίματος έχουν προειδοποιήσει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη σημαίνει περισσότερη εξάτμιση νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οδηγώντας σε πιο έντονες καταιγίδες.

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith