Ισόβια για τον 36χρονο μητροκτόνο από το Αγρίνιο (βίντεο)

dikasthria leykada

Ένοχος κρίθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας ο 36χρονος που τα ξημερώματα της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου 2021 σκότωσε με μεγάλη βιαιότητα την 54χρονη μητέρα του στο Αγρίνιο.

Ο 36χρονος, ο οποίος επικαλέστηκε ψυχωσική διαταραχή, αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, τετελεσμένης και σε απόπειρα, και βία κατά υπαλλήλων(αντιστάθηκε σε αστυνομικούς).

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 54χρονης, η κατηγορία για την απόπειρα δολοφονίας της γιαγιάς του μετετράπη σε απλή σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και για την βία κατά υπαλλήλων καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες. Αφαιρέθηκε ο χρόνος κράτησης ενώ δεν προβλέπεται αναστολή. Σύμφωνα με τη συνήγορο του, ο κατηγορούμενος έχει υποβάλλει έφεση.

«Άποψη μας είναι ότι η απόφαση είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Απολύτως σεβαστή. Ο κατηγορούμενος άσκησε τα νόμιμα δικαιώματα του. Οπότε, περιμένουμε και την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γεωργία Κόγκα σε δήλωση της στην ΑΙΧΜΗ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο.

Άγγελος Χόρτης

aixmi-news.gr

zenith