Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο

seismos creta

Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 58 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου – Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14.37 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λίνδου της Ρόδου. Η σεισμική δόνηση ισχύος 5,9 βαθμών Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί της Ρόδου και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η σεισμική δόνηση στην πόλη της Ρόδου και στην ανατολική πλευρά του νησιού χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου o σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου με εστιακό βάθος 30.5.

Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για μεγάλη διάρκεια της σεισμικής δόνησης στην περιοχή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

«Καμία αναφορά, μέχρι στιγμής, για κίνδυνο ανθρώπινης ζωής ή υλικές ζημιές από τον σεισμό που σημειώθηκε ανατολικά της Ρόδου», έγραψε σε ανάρτησή στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith