Ήρθε η ώρα για την συζήτηση των ενστάσεων Λύρου – Καραπάνου

8cb0bffd0174d4ed1e7f886ad1c16514 xl

Μετά από έξι αναβολές (!) αύριο θα συζητηθούν εν τέλει οι προσφυγές των Κώστα Λύρου και Νίκου Καραπάνου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

Όπως πληροφορούμαστε οι αντίδικοι δικηγόροι των Σπύρου Διαμαντόπουλου και Νίκου Καραπάνου ζήτησαν και πήραν εξαίρεση ενώ του Κώστα Λύρου δεν απαιτούνταν καθώς ήταν παρών σχεδόν σε όλες τις δικάσιμους όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

zenith

Πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ αναφέρουν όμως ότι παραλίγο να μην γίνουν ούτε αυτή την φορά τα Δικαστήρια δεδομένου ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου αποφάσισε να συνεχίσει την αποχή. Μια αποχή που κρατάει μήνες μετά την ανήκουστη υποβάθμιση που του επεφύλαξε η κυβέρνηση. Αν και το θέμα έχει λήξει με δυσμενή έκβαση για το Μεσολόγγι το διοικητικό συμβούλιο εισηγήθηκε τις προάλλες να συνεχιστεί. Αυτό βρήκε αντίθετους μερικούς δικηγόρους που πρόσκεινται στη νέα δημοτική αρχή, ωστόσο πέρασε συντριπτικά η πρόταση Παϊσιου.

Σήμερα, και με ορατό το ενδεχόμενο να δοθεί έβδομη αναβολή, η πλευρά Λύρου απέστειλε αίτημα να λάβουν άδεια κατ΄ εξαίρεση οι δικηγόροι των αντίδικων πλευρών ενώ το ίδιο έπραξαν και οι τελευταίοι. Μάλιστα το μέλος του Δ.Σ. και συνήγορος του κ. Καραπάνου, Κατερίνα Χριστογιάννη υποστήριξε επιτακτικά το αίτημα. Αρκετοί παραξενεύτηκαν όταν τέθηκε θέμα να μην δοθεί εξαίρεση στους συνηγόρους Διαμαντόπουλου (κάτι που παρεπόμενα θα έφερνε νέα αναβολή), αλλά εν τέλει και αυτοί ζήτησαν να εξαιρεθούν.

Αύριο, κατά τα φαινόμενα, οι υποθέσεις θα συζητηθούν και η απόφαση αναμένεται σύντομα. Όπως πληροφορούμαστε και οι δύο πλευρές, Λύρου και Καραπάνου, είναι έτοιμες να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εάν το Διοικητικό Δικαστήριο δεν τους δικαιώσει. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Λύρου υποστηρίζει δεν εφαρμόστηκε η εκλογική διαδικασία σύμφωνα με την περσινή νομολογία ενώ η πλευρά Καραπάνου τονίζει ότι κακώς κατακυρώθηκαν εκατοντάδες ψηφοδέλτια στον Σπύρο Διαμαντόπουλο. Και ότι εάν δεν γινόταν αυτό θα ήταν τρίτος την Α΄ Κυριακή και εκτός δεύτερου γύρου…

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith