ΗΠΑ: Ακραία χιονοθύελλα του αιώνα συνεχίζει να πλήττει πολιτείες – Τουλάχιστον 60 οι νεκροί

bufalo ap.jpg

«Η χιονοθύελλα του αιώνα» όπως έχει χαρακτηριστεί συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ – Μόνο στη δυτική κομητεία Έρι 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

ΟΑμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη, καθώς η ακραία χιονοθύελλα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους μόνο στην περιοχή της πόλης Μπάφαλο, της δεύτερης μεγαλύτερης της πολιτείας, και άφησε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύμα.

Το πρωτοφανές κύμα συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα. Στο «μάτι» του κυκλώνα βρέθηκε το Μπάφαλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Υόρκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας χαρακτήρισε την καιρική συνθήκη «επική, που συμβαίνει μια φορά μέσα στη ζωή» καιρική καταστροφή.

Ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που σχετίζονται με την καταιγίδα ανέβηκε σε 27 στο Μπάφαλο και στην υπόλοιπη κομητεία Έρι τη Δευτέρα, από 13 το προηγούμενο βράδυ. Τα θύματα περιελάμβαναν περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν σε όχθες χιονιού και σε αυτοκίνητα ή που πέθαναν από καρδιακό στρες ενώ απομάκρυναν χιόνι, δήλωσε το στέλεχος της κομητείας Μαρκ Πόλονκαρτς.

Η κομητεία εξέδωσε προειδοποίηση ότι η υπερβολική προσπάθεια για φτυάρισμα βαρέως, υγρού χιονιού μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στην πλάτη και καρδιακή προσβολή.

Τουλάχιστον 60 ζωές έχουν χαθεί σε επεισόδια που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το NBC News, από ένα μέτωπο ισχυρότατου παγετού και μεγάλης καταιγίδας που εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών για μέρες, νότια μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό.

Το ιστορικό αυτό σύστημα καταιγίδων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα με τα ταξίδια σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθηλώνοντας επιβάτες καθώς χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Η ευρύτερη περιοχή του Μπάφαλο, στην άκρη της λίμνης Έρι κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, επλήγη περισσότερο, με 127 εκατοστά χιονιού να καταγράφονται στο αεροδρόμιο του Μπάφαλ

Πηγή: skai.gr

zenith