Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ»

paliospirou

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε και της άλλαξε ριζικά την ζωή μίλησε στο Live News.
Ήταν μια μέρα σαν σήμερα ακριβώς πριν από 4 χρόνια όταν η Ιωάννα δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι συνώνυμο της δύναμης και της αποφασιστικότητας για ζωή. «Τα θύματα επιθέσεων με βιτριόλι που είμαστε αρκετά τα τελευταία χρόνια – όσα έχουμε επιζήσει, γιατί είμαι από τα λίγα θύματα που έχει επιζήσει – δεν βγαίνουμε να μιλάμε εύκολα. Υπάρχει φόβος κι ίσως ενοχές δεν ξέρω», εξήγησε η ίδια για την απόφασή της να μιλήσει σήμερα.

Αναφερόμενη στην Ιωάννα του σήμερα είπε: «Κάθε χρονιά αυτή η μέρα είναι λίγο διαφορετική, είναι και γλυκιά και πικρή, περίεργο συναίσθημα. Πικρή είναι γιατί αναλογίζομαι πόσο έχει αλλάξει η ζωή μου και γλυκιά γιατί βελτιώνεται η ζωή μου μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι που μου δίνει κι εμένα κουράγιο για να συνεχίσω».

«Δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ»

«Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και σήμερα, δεν είμαι κάθε μέρα χαρούμενη. Η αναπηρία είναι μια υπόθεση που θέλει διαχείριση και δουλειά διαρκείας. Αλλά αυτό που θέλω να πω δημοσίως είναι: ”δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ μέχρι την τελευταία μας αναπνοή”, αυτό είναι το σημαντικό για εμένα», ήταν το μήνυμα της .

zenith

Όσον αφορά την πορεία της υγείας σημείωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος για να αποκατασταθεί πλήρως, «δυστυχώς ό,τι καίγεται χάνεται για πάντα», επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Εγώ μέσα μου αισθάνομαι όμορφη, νιώθω όμορφη», παραδέχθηκε και συμπλήρωσε ότι ακόμα και σήμερα έχει προβλήματα λειτουργικότητας με το μάτι της και τον λαιμό της.

Για τα μελλοντικά της σχέδια αποκάλυψε: «Τα πράγματα που έχω επιλέξει να κάνω το τελευταίο διάστημα και που θέλω να συνεχίσω έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και με τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους».

«Προσπαθώ να μην εστιάζω στην δράστιδα γιατί μου λερώνει την ψυχή»
Ερωτηθείσα για την δράστιδα της επίθεσης απάντησε: «Προσπαθώ να μην εστιάζω, όχι από φόβο αλλά γιατί νιώθω ότι μου λερώνει την ψυχή. Αυτό αισθάνομαι για αυτό τον άνθρωπο».

«Έχω δημιουργήσει έναν οργανισμό για εγκαυματίες που φέρει το όνομά μου. Δήλωσα την επιθυμία μιλώντας με τον δικηγόρο μου οποιαδήποτε αποζημίωση κι αν προκύψει να πάει όλο το ποσό στο ίδρυμα, για να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε καταλήγοντας η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith