Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις διώξεις γιατρών στο Δικαστικό Μέγαρο

iatrikos

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας. Οι 92 ιατροί από τους 200 περίπου που κατηγορούνται θα πρέπει να είναι παρόντες αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.

Η δίκη λόγω της αποχής των δικηγόρων θα πάρει αναβολή όμως διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι γιατροί χωρίς να ευθύνονται.

zenith

Δικάζονται οι γιατροί:

Οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν, για να στηρίξουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Που πολλές φορές μετακινούνταν από τα Κέντρα Υγείας με «εντέλλεσθε» προκειμένου να στελεχώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Που διατελούσαν σε διαρκή υπερεφημεύρεση.
Για παράβαση καθήκοντος για το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2018 έως 2021.
Κατά το πιο πάνω διάστημα ήταν αδύνατη από τους γιατρούς των επειγόντων περιστατικών η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών καθώς:

Δεν υπήρχε σύγχρονος και επαρκής εξοπλισμός
Το τμήμα πληροφορικής ήταν υποστελεχωμένο
Δεν υπήρχε διασύνδεση των συστημάτων, όπως η μη διασύνδεση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με τα εργαστήρια.
Δεν υπήρχε καμία διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού του νοσοκομείου από τους υπαλλήλους του τμήματος πληροφορικής.
Δεν υπήρχε γραμματειακή υποστήριξη και μηχανοργάνωση και έτσι ήταν αδύνατη η έκδοση από τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ηλεκτρονικών παραπεμπτικών των εξετάσεων.
Η παθολογική κλινική που είναι ο στυλοβάτης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς και όλες οι υπόλοιπες κλινικές/τμήματα ήταν υποστελεχωμένες/α με έλλειψη τόσο ειδικευμένων όσο και ειδικευομένων γιατρών.
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δεν λειτουργούσε αυτόνομα παρόλο που προβλέπονταν από τη σχετική νομοθεσία.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή άδικη ταλαιπωρία των γιατρών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου πάντα με εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα είναι δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, απέναντι σε κάθε άδικη συκοφαντία.

Καλούμε αύριο Πέμπτη 22-02-2024 και ώρα 08:30 π.μ όλους τους συναδέλφους στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για παράσταση διαμαρτυρίας και για συμπαράσταση στους συναδέλφους που κατηγορούνται άδικα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith