Η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε μνημόσυνο για τη Τζωρτζίνα στις φυλακές Κορυδαλλού

pispirigkou arthro

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως και για τους χαμούς των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε μνημόσυνο στο παρεκκλήσι που υπάρχει στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, με τον ιερέα που πηγαίνει εκεί κάθε δεύτερο Σάββατο. Το παρών έδωσαν η μητέρα της, η αδερφή της, ο πατριός της και ο θείος της.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αιτηθεί να πάει και στο μνημόσυνο που τέλεσαν την περασμένη Δευτέρα η μητέρα της και η αδερφή της, στον τάφο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, αλλά το αίτημα της δεν έγινε δεκτό.

Μνημόσυνο τέλεσε και ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, σε μοναστήρι την περασμένη εβδομάδα, υπό άκρα μυστικότητα.

Η δίκη για τη Τζωρτζίνα
Ήταν 29 Ιανουαρίου 2022, όταν στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή.

Την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της, με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον Μάνο Δασκαλάκη. Η συνεδρίαση διεκόπη στις 11 Ιανουαρίου, καθώς το πρωί εκείνης της ημέρας απολογήθηκε στην 35η τακτική ανακρίτρια για τις εγκληματικές ενέργειες που της καταλογίζονται σε βάρος των άλλων δύο παιδιών της.

Η πρόεδρος όρισε και άλλες δικασίμους για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, για τον μήνα Φεβρουάριο οι ημέρες που δεσμεύονται για τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου είναι στις 7, 15, 17, 22, 23, 24 και 28. Για τον Μάρτιο ορίζονται δικάσιμοι για τις 3, 6, 8, 9, 10, 16, 17, 28, 29 και 30.

Η 34χρονη επιμένει στην αθωότητα της, με τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια, να έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, προαναγγέλλοντας παράλληλα μηνύσεις και αγωγές κατά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα.

«Η κα Τσιόλα είπε πως ο Καρακούκης και Καλόγρηας επινόησαν ασφυκτικό θάνατο, τον κατασκεύασαν με ψεύτικα στοιχεία. Πέντε ιατροδικαστές λένε πως η κα Πισπιρίγκου είναι αθώα. Από την άλλη, έχουμε έναν ιατροδικαστή που δεν έχει πτυχίο. Εγώ θα προβώ σε μηνύσεις. Πέντε ιατροδικαστές δεν βρήκαν στοιχεία που να μην αποδεικνύουν αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith