Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας καλεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης

apergiaki

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτ/νίας καλεί όλους τους ΕΒΕ να πάρουν μέρος στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:30΄το πρωί, για τη στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της τωρινής κρίσης, λόγω της ραγδαίας αύξησης, κυρίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, εξαιτίας της πανδημίας, οι οποίες οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο και αφανισμό των ΜΜΕ.
Για της επιβίωσή μας ζητάμε ουσιαστικά μέτρα, όπως:
 Χρηματοδότηση – ρευστότητα: τις επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, την καθιέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, ώστε βραχυπρόθεσμα να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα προβλήματα ρευστότητας, την αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους με: αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα, επιτάχυνση των διαδικασιών εξωδικαστικού μηχανισμού, αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από τα ΚΕΑΟ για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση, ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς ΟΤΑ, αναστολή πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, άρση της δυνατότητας διακοπής από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων , που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση ηλεκτρικής ενέργειας.
 Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα.
 Ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής.
 Επιδότηση και νομοθετική διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας σε ταράτσες μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
 Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
 Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους ΕΒΕ.
 Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
 Περαιτέρω μείωση της φορολόγησης.
 Επαναφορά της αποκλειστικής αρμοδιότητας των Κοινωνικών Εταίρων για καθορισμό του κατώτατου μισθού, μέσω της Εθν. Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νικολέτας Βασίλειος Ναστούλης Κων/νος

zenith


googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith