Η Meta προχωράει στην απόλυση ακόμη 10.000 υπαλλήλων

meta

Συνολικά, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας των 86.000 ατόμων – Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε περικόψει ακόμη 11.000 θέσεις εργασίας
Ημητρική εταιρεία Meta του Facebook επιβεβαίωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, πέρα ​​από τις 11.000 που περικόπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, συρρικνώνοντας τον αριθμό του προσωπικού της κατά 13%.

Συνολικά, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας των 86.000 ατόμων. Ο ιδρυτής της Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, κοινοποιώντας το εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε στους υπαλλήλους του.

zenith

Στις ΗΠΑ, οι ομάδες στρατολόγησης θα είναι οι πρώτες που θα δουν τις θέσεις εργασίας να μειώνονται. Στις τεχνολογικές ομάδες οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου και στους επιχειρηματικούς κλάδους από τον Μάιο.

«Συνολικά, αναμένουμε να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 10.000 άτομα και να κλείσουμε περίπου 5.000 επιπλέον ανοιχτούς ρόλους που δεν έχουμε προσλάβει ακόμη. Θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πούμε αντίο σε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους που ήταν μέρος της επιτυχίας μας», είπεο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για να γίνει η εταιρεία πιο «αποτελεσματική και λιτή» τόνισε.

Η αγορά αντέδρασε θετικά στα νέα και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,5% μετά την ανακοίνωση από το Ζούκερμπεργκ

Μετά και τις νέες απολύσεις, η Meta θα έχει περίπου 60.000 υπαλλήλους.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith