Η Μενδώνη στις εργασίες στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι

mendoni tatoi a

Καθαρίζουν τους βασιλικούς τάφους – Μάχη με τον χρόνο να είναι όλα έτοιμα μέχρι το βράδυ – Δεντροφύτευση περιμετρικά του σημείου όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία που εργάζονται στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι ώστε να έχουν ολοκληρώσει τη διαμόρφωση του χώρου μέχρι το βράδυ.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών έδωσε χθες ο εργολάβος της ανάπλασης, κ. Πέτρος Μπακάλης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του χώρου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, αργά το απόγευμα.
img 20230115 093150 1

Ήδη, όπως φαίνεται στις εικόνες που εξασφάλισε το protothema.gr, έχει γίνει η δεντροφύτευση περιμετρικά του σημείου όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ καθαρίζονται και τα μνήματα των γονέων του.
img 9542

Στον περιβάλλοντα χώρο, έχουν διανοιχτεί οι διάδρομοι πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι ενώ τα συνεργεία καθαρίζουν το παρεκκλήσι της Αναστάσεως και το μαυσωλείο.

Παράλληλα, εργάτες κόβουν κορμούς δέντρων οι οποίοι φορτώνονται σε φορτηγά και απομακρύνονται από το λόφο.
img 9529

Αυτή την ώρα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Αμυράς, πραγματοποιούν αυτοψία στον χώρο και ελέγχουν την πορεία των εργασιών.

protothema.gr

zenith