Η Ford αποκαλύπτει το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Courier

2023 ford tourneo courier active 03.jpg

Το ολοκαίνουργιο E-Tourneo Courier σηματοδοτεί το επόμενο σημαντικό ορόσημο στην αποστολή της Ford να επιτύχει μηδενικές εκπομπών ρύπων σε όλες τις πωλήσεις οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2035
ΗFord αποκάλυψε σήμερα το ολοκαίνουργιο E-Tourneo Courier στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στο πλαίσιο του Bring On Tomorrow Live – μια εκδήλωση παρουσίασης για τη νέα, ασυμβίβαστη φιλοσοφία της Ford στην ηλεκτροκίνηση.

Κατασκευασμένο για περιπέτεια και έτοιμο για δράση, το E-Tourneo Courier είναι ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων (Multi-Activity Vehicle) με ξεχωριστό σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα SUV, που προσφέρει άφθονο χώρο για τους επιβάτες και τα πράγματά τους σε ένα συμπαγές και φιλικό για χρήση στην πόλη μέγεθος.

Η τελευταία προσθήκη στην ευέλικτη οικογένεια Tourneo της Ford διαθέτει ένα εκλεπτυσμένο σε απόδοση αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο συμπληρώνεται από μια εκτεταμένη σειρά ψηφιακών εμπειριών και συνδεδεμένων χαρακτηριστικών που συμβάλλουν ώστε να γίνει ελκυστική και προσιτή η ιδιοκτησία ενός EV με εύκολες ενημερώσεις over-the-air για τη βελτίωση του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου.

«Συναρπαστικά νέα προϊόντα όπως το E-Tourneo Courier είναι το μέλλον της Ford στην Ευρώπη – ηλεκτρικά, διασκεδαστικά και τροφοδοτούμενα από μία ασίγαστη ανάγκη για περιπέτεια. Το νέο μας αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της παγκόσμιας ώθησής μας – που μεταφράζεται σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων – που αποσκοπεί στην κλιμάκωση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή συνδεδεμένων οχημάτων που πρέπει να έχουν οι πελάτες μας», δήλωσε ο Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europe.

Το E-Tourneo Courier είναι ένα από τα 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχει δεσμευτεί να προσφέρει η Ford στην Ευρώπη μέχρι το 2024, καθώς στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλες τις πωλήσεις οχημάτων στην περιοχή μέχρι το 2035. Η εταιρεία επενδύει 50 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2026 προκειμένου να πετύχει τον στόχο των 2 εκατομμυρίων και πλέον ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να φτάσει σε όλους τους πελάτες της Ευρώπης το 2024. 1 Ακολουθεί το Tourneo Courier 1 με βενζινοκινητήρα EcoBoost, οι παραγγελίες του οποίου ξεκινούν φέτος το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται πριν από το τέλος του 2023.

Σχεδιασμένο για περιπέτεια

Το E-Tourneo Courier εξελίχθηκε εξ αρχής για να προσφέρει ευρυχωρία και πρακτικότητα σε ένα ευέλικτο και compact πακέτο. Οι κοντοί πρόβολοι και οι ευθείες γραμμές ενισχύουν το οπτικό πλάτος και τη στιβαρότητα, ενώ το εμπρός τμήμα που προορίζεται αποκλειστικά για την ηλεκτρική έκδοση διαθέτει μια φουτουριστική μπάρα φώτων που εκτείνεται από άκρη σε άκρη καθώς και τη χαρακτηριστική μάσκα της Ford με ρόμβους και επένδυση χρωμίου.

«Σχεδιάσαμε το E-Tourneo Courier για να βοηθήσουμε τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζωή – είτε βγαίνουν έξω με την οικογένεια και τους φίλους είτε επιστρέφουν στο σπίτι με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και τα ποδήλατα στο πίσω μέρος – και η εξωτερική σχεδίαση εκφράζει αυτό το πνεύμα πρακτικότητας», δήλωσε ο Amko Leenarts, Design director, Ford, Europe. «Η εμπνευσμένη από τα SUV σχεδίαση είναι στιβαρή εξωτερικά και το εσωτερικό είναι ευρύχωρο, ενώ οι σύγχρονες EV λεπτομέρειες προσθέτουν αποκλειστικότητα και αναγγέλλουν ξεκάθαρα ότι το E-Tourneo Courier αποτελεί μέρος της ηλεκτρικής επανάστασης της Ford.»

Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων εξελίχθηκε προκειμένου να μεταφέρει πέντε ενήλικες και τις αποσκευές τους με άνεση αλλά και με βελτιστοποιημένη πρακτικότητα, αξιοποιώντας ένα διαιρούμενο σε αναλογία 60-40 πίσω κάθισμα και έναν χώρο αποσκευών με χωρητικότητα μεγαλύτερη κατά 44% σε σχέση με τον αντίστοιχο του απερχόμενου Tourneo Courier. 2 Οι επιβάτες επωφελούνται επίσης από τον βελτιωμένο χώρο για τους ώμους και το κεφάλι, καθώς και από μια σειρά πρακτικών επιλογών αποθήκευσης, όπως η διαμορφώσιμη κεντρική κονσόλα, η κρυφή θήκη στο χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος και ένα frunk (front trunk – εμπρός χώρος φόρτωσης) χωρητικότητας 44 λίτρων.

Οι ενσωματωμένες ψηφιακές εμπειρίες επικεντρώνονται γύρω από το εντυπωσιακό “digiboard” που περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4, το οποίο ελέγχεται μέσω της μεγάλης οθόνης αφής 12 ιντσών. 3 Η πλήρως συνδεδεμένη καμπίνα διαθέτει ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay, 4 καθώς και μια βάση φόρτισης τηλεφώνου 5 για να παραμένουν όλοι συνδεδεμένοι εν κινήσει. Οι ασύρματες ενημερώσεις μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα με την πάροδο του χρόνου χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε αντιπροσωπεία.

Το E-Tourneo Courier διατίθεται σε συνδυασμό με μια γκάμα κομψών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του ξεχωριστού μοντέλου Active, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων χρωματική αντίθεση οροφής, εξωτερικά προστατευτικά στα τόξα των θόλων των τροχών, μπάρες οροφής και μοναδικά υφάσματα καθισμάτων.

Νέα, πλήρως ηλεκτρική εμπειρία

Ο ηλεκτροκινητήρας 100 kW (136 PS) του E-Tourneo Courier προσφέρει μία ομαλή και εκλεπτυσμένη αμιγώς ηλεκτρική εμπειρία ταξιδιού που ενισχύεται περαιτέρω χρησιμοποιώντας την επιλογή λειτουργίας one-pedal driving. 6 Η πιο ολοκληρωμένη στην κατηγορία σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού 7 βοηθά επίσης να γίνεται εύκολη η οδήγηση τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα πιο μακρινά ταξίδια, ενώ οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των προφίλ οδήγησης Normal, Eco και Slippery.

Το όχημα προσφέρει επιλογές φόρτισης AC 11 kW και DC 100 kW, ενώ η διαχείριση της φόρτισης γίνεται ευκολότερη με την ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης της Ford, την εύχρηστη εφαρμογή (app) και τη δυνατότητα προγραμματισμού για την αξιοποίηση φθηνότερων τιμολογίων ενέργειας, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Μια τυπική ολονύκτια φόρτιση AC από το 10 έως το 100% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί 5,7 ώρες. 8 Το λογισμικό της Ford και το BlueOval Charge Network, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη που πρόκειται να περιλαμβάνει 500.000 φορτιστές μέχρι το 2024, διευκολύνουν επίσης τη δημόσια φόρτιση. Σε έναν ταχυφορτιστή DC, οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν 87 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά και να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά όταν χρειάζονται ταχεία αναπλήρωση ενέργειας εκτός σπιτιού. 8

Το E-Tourneo Courier θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μαζί με το Puma – το επιβατικό αυτοκίνητο της Ford με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, το οποίο πρόκειται να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση μέχρι το 2024.

Το ολοκαίνουργιο Tourneo Courier με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost 125 PS θα αρχίσει να παράγεται αργότερα μέσα στο 2023. 1 Περαιτέρω λεπτομέρειες για την πλήρη γκάμα προϊόντων μπορείτε να βρείτε στο επίσης επισυναπτόμενο αρχείο.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith