Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση για την τραγωδία στο Μάτι

mati efesh

Μετά το σάλο, τις αντιδράσεις, την οργή που προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, με την οποία καταδικάστηκαν έξι κατηγορούμενοι σε ποινές φυλάκισης, εξαγοράσιμες προς δέκα ευρώ ημερησίως και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες συνολικά 15 πρόσωπα.

Η έφεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα, Σπύρο Παππά, αφορά το σύνολο της απόφασης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, τους 15 αθωωθέντες, τις ποινές, το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε καταδικασθέντες αλλά και τη μετατροπή των ποινών τους σε χρηματικές.

Ο μόνος καταδικασθέντας για τον οποίο δεν ασκήθηκε έφεση, είναι ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Την ίδια στιγμή, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθαρογραφή της απόφασης, προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο δηλαδή, να ξεκινήσει μέσα στο 2024.

Και αυτό καθώς ο κίνδυνος να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες για όλους τους υπεύθυνους, είναι ορατός, καθώς εάν έως το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή απόφαση από τον Άρειο Πάγο, τότε οι όποιες ευθύνες θα παραγραφούν.

Γι’ αυτό το λόγο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, την επόμενη ημέρα της απόφασης, έδωσε εντολή για άμεση καθαρογραφή της.

Ήδη μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου απαλλάχθηκε από τα υπόλοιπα καθήκοντα της, προκειμένου να καθαρογράψει το συντομότερο την απόφαση για να δρομολογηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith