Η απάντηση του δημάρχου Αμφιλοχίας για τον τραυματισμό εννιάχρονης σε παιδική χαρά

paidiki amfilochia

Το παιχνίδι ενός 9χρονου κοριτσιού λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία.
Χρειάστηκαν 20 ράμματα για να σωθεί το δεξί αυτάκι του μικρού κοριτσιού. Το άνω τμήμα του αυτιού σχεδόν αποκολλήθηκε όταν η 9χρονη χτύπησε σε ελαττωματικό, όπως φαίνεται, παιχνίδι την ώρα που έπαιζε σε κλειστή παιδική χαρά της Αμφιλοχίας.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όμως λόγω της σοβαρότητας του τραύματός, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.

«Πήγε στην παιδική χαρά, έπεσε από ένα παιχνίδι, έκοψε το αυτί της. Η παιδική χαρά δεν έχει άδεια».

Τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της παιδικής χαράς είναι χαμηλά.

Εκτός λειτουργίας
Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ γιατί όπως λέει ο δήμαρχος, δεν διέθετε ράμπα εισόδου για άτομα με αναπηρία. Μια πλαστικοποιημένη επιγραφή προειδοποιούσε ότι απαγορεύεται η χρήση της λόγω έργων

«Δεν είχε καμία πινακίδα ή κάτι που να λέει απαγορεύεται η χρήση της ή οτιδήποτε. 3 Τη σήμανση τη βάλανε χθες το βράδυ αφού κάναμε εμείς κάποια παράπονα. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, δεν υπήρχαν λουκέτα, μπορεί μας είπαν ότι ήταν παραβιασμένα αλλά και πάλι… Και την ώρα που πήγε το δικό μου το παιδί ήταν και άλλοι γονείς με τα παιδιά τους εκεί πέρα, οπότε…».

Ο Τορουνίδης Αθανάσιος, δήμαρχος Αμφιλοχίας, είπε:

«Υπήρχε και σήμανση και ήταν κλειδωμένες οι πόρτες, τώρα εάν κάποιος αφαίρεσε κάποια στιγμή και δεν έπεσε στην αντίληψή μας μια αλυσίδα ή ένα λουκέτο αυτό μπορώ δεν το ξέρω. Υπήρχε η σήμανση αν κάποιος την αφαίρεσε αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω».

Μετά και το ατύχημα του παιδιού, η δημοτική αρχή επισπεύδει τις εργασίες στην παιδική χαρά. Η εννιάχρονη αναρρώνει, προσπαθώντας να ξεχάσει τη δυσάρεστη περιπέτεια που πέρασε.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith