Η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato θα κατασκευαστεί μια φορά

alfa romeo giulia swb zagato 1

Τα teasers που είχαν δοθεί στο δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες άφηναν να εννοηθεί πως η Alfa Romeo θα συνεργαζόταν με τη Zagato για ένα σπέσιαλ μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Τελικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο… σπέσιαλ μιας και θα κατασκευαστεί μια και μοναδική φορά, κατόπιν παραγγελίας, για έναν φανατικό συλλέκτη της μάρκας από τη Γερμανία.

H βάση του είναι η Giulia GTAm ενώ το SWB στην επίσημη επωνυμία του – Alfa Romeo Giulia SWB Zagato- κάνει σαφές πως οι μηχανικοί της Zagato μείωσαν σημαντικά το μεταξόνιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό δίθυρο κουπέ που θυμίζει την εμβληματική SZ που παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Από κει και πέρα χαρακτηριστική είναι η φωτεινή λωρίδα στο πίσω μέρος που χαρακτηρίζει και τις ειδικές εκδόσεις των Aston Martin που επιμελείται η Zagato.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές σε σχέση με το γνώριμο περιβάλλον της Giulia είναι η αντικατάσταση κάποιων στοιχείων από άλλα από ανθρακόνημα, ενώ τα πάντα είναι καλυμμένα με δέρμα με πράσινες ραφές στο χρώμα του αμαξώματος.

Κινητήριοι τροχοί είναι φυσικά οι πίσω, ενώ ο κινητήρας είναι ο γνωστός bi-turbo V6 των 3.000 κυβικών που για την περίσταση αποδίδει 540 ίππους.

CNN.GR

zenith