Γιάννης Στάνκογλου: Ο Ιπποκράτης έχει ένα παρελθόν πάρα πολύ σκοτεινό

stankoglou

Στον καναπέ της «Ελένης» έκατσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Στάνκογλου.
Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, την απόφασή του να απέχει φέτος από το θέατρο αλλά και γιατί θα απέχει του χρόνου από την τηλεόραση.

«Ήθελα να εξαργυρώσω…»
«Είναι αγαπημένος μου, τον έχω μέσα στην καρδιά μου», είπε η Ελένη Μενεγάκη υποδεχόμενη τον καλεσμένο της και αναρωτώμενη «πώς εσύ, ο λάτρης του θεάτρου, κατάφερες να μην παίζεις θέατρο».

«Από ‘Το Νησί’ μέχρι τις ‘Άγριες Μέλισσες’ ήταν περίπου 10 χρόνια (σ.σ. χωρίς τηλεόραση)», είπε ο ίδιος για την αποχή του από την τηλεόραση, ενώ για το θέατρο, στο οποίο φέτος δε συμμετέχει σε κάποια παράσταση, λέει:

«Θέλω μια ανάσα, θέλω τα βράδια μου. Το αγαπώ πολύ, απλώς ήρθε η στιγμή. Την απόφαση δεν την πήρα το καλοκαίρι, την πήρα έναν χρόνο πριν. Είπα όχι σε 2 – 3 δουλειές στο θέατρο που ήταν εξαιρετικές. Ήθελα να εξαργυρώσω κάτι άλλο φέτος και αυτό είναι ο εαυτός μου, ο χρόνος μου».

Ο ίδιος αποκαλύπτει:

«Έχω ξεκινήσει τα μαθήματα κιθάρας που ήθελα. Γυρνάω σπίτι και παίζω κιθάρα σαν μικρό παιδί».

Όσο για το ποιο τραγούδι θα παίξει όταν μάθει κιθάρα;

«Το ‘Where Did You Sleep Last Night?’ των Nirvana. Ελληνικό, κάποιο του φίλου μου του Σωκράτη Μάλαμα».

«Του χρόνου δε θα κάνω τηλεόραση αν…»
Για τους ρόλους που ενσαρκώνει στην τηλεόραση σημειώνει:

«Λίγοι φαντάζομαι ότι θα φανταστούν εμένα να κάνω κωμωδία. Του χρόνου, δεν πα’ να μου προτείνουν, θα κάνω μόνο κωμωδία. Δε θα κάνω τηλεόραση του χρόνου αν δεν κάνω κωμωδία. Θέλω κωμωδία του χρόνου».

«Αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν καλά πόσο καραγκιόζης μπορώ να γίνω και πόσο μπορούν να γελάσουν. Είμαι σε μια φάση της ζωής που παίρνω κάποιες ανάσες περισσότερο. Μου έχει πάρει 2 μήνες να συνειδητοποιήσω ότι τα βράδια μου είναι ελεύθερα».

Για το «Ναυάγιο»
Ο δημοφιλής ηθοποιός συμμετέχει στη νέα σειρά του MEGA, «Το Ναυάγιο».

Για τον ρόλο του, λέει:

«Φαίνεται ότι ο Ιπποκράτης έχει δει στα μάτια της (σ.σ. της κοπέλας που έσωσε στο ναυάγιο) έναν χαρακτήρα με τον οποίο ίσως και να μπορούσε να ξεκινήσει τη ζωή του ξανά. Η αλήθεια είναι ότι και τη γυναίκα του, που έχει χαθεί, την αγαπούσε. Ο Ιπποκράτης έχει ένα παρελθόν πάρα πολύ σκοτεινό το οποίο θα το δούμε να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά για να καταλάβουμε κιόλας γιατί αυτός ο χαρακτήρας είναι έτσι, και αυτό είναι το ωραίο για μένα να παίξω υποκριτικά. Δεν υπάρχει μόνο καλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος έχει και την καλή και την κακή του πλευρά. Θα δούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που κάνει και το καλό αλλά είναι και ικανός για το κακό».

Ο ίδιος συμπληρώνει πως:

«Ενώ έχει απόλυτα το αίσθημα του καθήκοντος, αγαπάει την οικογένειά του, το παιδί του, την ίδια στιγμή σιγά σιγά θα δούμε γιατί κάποια πράγματα δεν έδεσαν στη ζωή του έτσι όπως θα έπρεπε και γιατί δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, να αντιμετωπίσει τη ζωή με άλλον τρόπο».

«Θα δείτε πράγματα που έρχονται και με το παρόν και με το μέλλον», κατέληξε.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith