Γιάννης Λαγός: Νέο σόου ενώπιον του δικαστηρίου

lagos

Προκλητικός, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο νεοναζιστής ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης λαγός, κατά τη διάρκεια της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης.
Εκτοξεύοντας απαξιωτικές και απειλητικές εκφράσεις προς την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Γιάννης Λαγός επανεμφανίστηκε στη δίκη.

Αρχικά, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών, ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης, διαμαρτυρήθηκε επειδή το δικαστήριο συνεδριάζει μόνο 4 με 5 φορές τον μήνα.

zenith

Γιάννης Λαγός: Τέσσερις συνεδριάσεις τον μήνα. Πότε θα τελειώσετε κυρία Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Σας είπα ότι οι συνάδελφοι έχουν και άλλες δικασίμους και οι δικάσιμοι ορίζονται από τη διοίκηση του Εφετείου.

Γιάννης Λαγός: Είστε ανίκανοι και ανάξιοι να δικάσετε. Δειλοί. Ανθρωπάκια του συστήματος.

Πρόεδρος: Θέλετε να περάσετε έξω; Πάρτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει λίγο.

Απειλές στην έδρα
Αφού ηρέμησε, ο Γιάννης Λαγός επέστρεψε στη δικαστική αίθουσα αλλά δεν άργησε να εκραγεί ξανά.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα να κλητευθεί στη δίκη ένας μάρτυρας, με την πρόεδρο να του ζητάει να μην κάνει αγόρευση και εκείνον να επιτίθεται και πάλι στην έδρα.

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Γιάννης Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας. Δε θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριό σας. Θα ακουστούν όλα.

Με αστυνομική συνοδεία ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε και πάλι εκτός της αίθουσας. Μετά από πολλές συνεδριάσεις, το παρών στη δίκη έδωσε σήμερα και ο ένας εκ των δικηγόρων του Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το δικαστήριο που του στερεί, όπως είπε, υπερασπιστικά δικαιώματα.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονό μου

Στον δικηγόρο του Γιάννη Λαγού ασκήθηκε ήδη πειθαρχική δίωξη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στη δίκη της Χρυσής Αυγή ενώ βρίσκεται και στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας για το ίδιο ζήτημα.

Στο μεταξύ, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο προκειμένου να κληθεί και να καταθέσει και η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο 34χρονος μουσικός και η οποία στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν εντοπίστηκε ως αγνώστου διαμονής.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith