Γιάννης Αναστασίου: «Με βάση την εικόνα του αγώνα, δικαιούμασταν τη νίκη…»

anastasiou1

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του Παναιτωλικού μέχρι το φινάλε και στην επέμβαση του Γκρατερόλ στις καθυστερήσεις.
Ο Παναιτωλικός με τη νίκη επί του Ιωνικού επέστρεψε στις επιτυχίες αν και στις καθυστερήσεις καρδιοχτύπησε με την ευκαιρία του Μπουένα στον οποίο είπε «όχι» ο Γκρατερόλ.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση στον αγώνα, που απείλησε ο Ιωνικός τον Παναιτωλικό, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

«Ήταν σημαντικό παιχνίδι για εμάς, θέλαμε τη νίκη, ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι και γενικά πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Παίζαμε με μία ομάδα η οποία με την αλλαγή του προπονητή δεν είχε δεχθεί γκολ. Νομίζω ότι στις στιγμές που προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, γιατί για εμάς ήταν σημαντικό να παίξουμε ποδόσφαιρο γρήγορα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε και συνθήκες και προϋποθέσεις» τόνισε ο προπονητής του Παναιτωλικού και πρόσθεσε:

«Θα έλεγα ότι δεν κινδυνεύσαμε καθόλου από τον αντίπαλο, εκτός από την τελευταία φάση που θα μπορούσαμε να δεχθούμε την ισοφάριση όπως έγινε στο ματς με τα Γιάννενα, έλλειψη συγκέντρωσης, αφήσαμε τη μπάλα να έρθει εύκολα στην περιοχή μας αλλά ευτυχώς ο Γκρατερόλ απέκρουσε και κρατήσαμε τους 3 βαθμούς που για εμάς ήταν σημαντικοί και θέλαμε να πάρουμε με κάθε κόστος».

Στην ερώτηση αν λυτρωτής της ομάδας ήταν ο σκόρερ Κολοβός ή Γκρατερόλ που απέκρουσε το σουτ στις καθυστερήσεις, απάντησε: «Είναι η λειτουργία της ομάδας, ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Νομίζω ότι για εμάς ήταν σημαντικό αυτό που είπα στα παιδιά να μπούμε μέσα, να κάνουμε αυτά που ξέρουμε μέχρι το 95ο λεπτό λες και το ήξερα. Το κάναμε μέχρι το 95’, νομίζω ότι βάσει εικόνας δικαιούμασταν τους 3 βαθμούς. Για εμάς ήταν μία σημαντική νίκη. Τρία μας ακόμη, συνεχίζουμε».

sdna.gr

zenith