Για κακούργημα παραπέμπεται ο κατηγορούμενος για τον θάνατο των δυο παιδιών στο Νεοχώρι

troxaio 2018 xr 1024x575 1

Να κηρυχθεί αναρμόδιο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου και να παραπεμφθεί η υπόθεση για κακούργημα, ζήτησαν οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας για τον θάνατο της Στεφανίας Μουλαρά και του Άκη Κάκκου το 2018 στο Νεοχώρι.

Το Δικαστήριο μετά από αρκετές αναβολές είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τετάρτη, αλλά ξεκίνησε στις 11 περίπου καθώς το πρωί είχε γίνει τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο. Το κτίριο εκκενώθηκε και η αστυνομία έκανε έρευνα χωρίς να βρει κάτι ύποπτο.

Έτσι η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας Χρήστο Τσιμπούκη και Σταύρο Γεωργίου να ζητούν την εφαρμογή του κώδικα περί ναρκωτικών δεδομένου ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου και κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, όπως έδειξε η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως είπε ο κ. Τσιμπούκης μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, από την στιγμή που κάποιος οδηγεί όχημα έχοντας κάνει χρήση ουσιών τον βαρύνει κακουργηματική πράξη, αφού υπάρχει αντικειμενική ευθύνη.

Η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και η Έδρα συμφώνησε οπότε πλέον η δικογραφία επιστρέφει στην Εισαγγελία και θα ακολουθήσει κύρια ανάκριση ώστε ο κατηγορούμενος να κληθεί να απολογηθεί σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συγγενείς των δύο αδικοχαμένων 29χρονων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ όταν βγήκαν στο προαύλιο διαπληκτίστηκαν με την οικογένεια του κατηγορούμενου. Για λίγα λεπτά υπήρξε ένταση όμως οι πιο ψύχραιμοι κατεύνασαν τα πνεύματα και το συμβάν έληξε.

aixmi-news.gr

zenith