Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς στη Λιβύη

libya floodsap.jpg

Σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις είκοσι χιλιάδες από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel στη χώρα
Τουλάχιστον 5.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις είκοσι χιλιάδες από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel στη χώρα, σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πληθυσμός της Ντέρνα, που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, ήταν περίπου 200.000 πριν η καταιγίδα χτυπήσει τη Λιβύη. Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι με βάση τον αριθμό των γειτονιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους 18.000 έως 20.000 άνθρωποι. Επίσης, χιλιάδες είναι οι τραυματίες ή οι αγνοούμενοι.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο λιμάνι Ντέρνα μετά τις πλημμύρες που παρέσυραν γέφυρες, δρόμους, ενώ ολόκληρα κτίρια εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας από ένα κύμα επτά μέτρων.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων από την καταιγίδα Ντάνιελ προκλήθηκε η καταστροφή δύο φραγμάτων με αποτέλεσμα χείμαρροι νερού να πλημμυρίσουν την περιοχή.

Πολλά ακίνητα που βρίσκονταν κοντά στο ποτάμι έχουν εξαφανιστεί και φαίνονται μόνο τα θεμέλιά τους.

Ένας μεγάλος παραλιακός δρόμος κοντά στο λιμάνι έχει καταρρεύσει στη θάλασσα.

Οι γειτονιές που επλήγησαν σοβαρά, όπως το Al-Bilad και το Al-Maghar και στις δύο πλευρές του ποταμού, φιλοξενούσαν επίσης εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι από όλη την πόλη.

Τα σπίτια που χτίστηκαν στην κοίτη του ποταμού από την πλευρά της θάλασσας του φράγματος υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος της πλημμύρας όταν έσπασαν τα φράγματα.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith